Париж кишить клопами — вони повзають у потягах і кінотеатрах: як реагує влада (фото, відео)

За останні тижні кількість клопів у французьких потягах зросла. Користувачі соціальних мереж активно повідомляють про укуси та діляться відео й фотографіями вагонів, які кишать жуками.

Про це пише EuroNews.

Зазвичай проблема обмежувалася готелями та будинками, але, схоже, тепер вона поширилася і на систему паризького метро та деякі кінотеатри у столиці Франції.

Так, пасажир поїзда TGV з Марселя до Парижа минулого тижня повідомив провідникові поїзда про наявність клопів. Пасажирам у вагоні повідомили, що вони можуть вимагати повернення грошей за квиток. Того ж тижня було повідомлено про два інші інциденти в інших поїздах SNCF.

Спостереження не обмежилися лише поїздами SNCF. Минулої п’ятниці пасажирка, яка подорожувала з оператором недорогих потягів Ouigo, опублікувала відео на X (раніше Twitter), на якому була комаха, схожа на клопа, на її сидінні. Відео супроводжувалося написом “Ouigo, не забудьте продезінфікувати ваші поїзди, дякую”.

Ймовірно, проблема в Парижі поширилася навіть на паризьке метро. Так, водій на лінії 8 помітив наявність клопів у своєму салоні. Останнім часом в автобусах TCL у Ліоні також були виявлені клопи.

У паризьких кінотеатрах також повідомлялося про наявність клопів. Минулого місяця повідомлення про комах у кінотеатрі UGC у Парижі спричинило паніку в соціальних мережах. Так, після відвідування кінотеатру в Берсі-Віллідж користувач Х опублікував фотографії укусів на своєму тілі, нібито отриманих під час перегляду там фільму.

Пізніше кінотеатр опублікував вибачення перед клієнтами через допис на X, заявивши, що він запровадив надзвичайну процедуру після виявлення жуків, зокрема оброблення парою за високої температури.

Інші повідомлення про клопів були зроблені в кінотеатрах MK2 у Бобурі та Бібліотеці, а також в інших кінотеатрах UGC у Шатле-Ле-Аль, Нуазі-ле-Гран і Берсі чи Pathé Alésia.

Чи небезпечні клопи?

Згідно з нещодавнім звітом Національного агентства Франції з безпеки харчових продуктів, навколишнього середовища та гігієни праці Anses, між 2017 і 2022 роками більш ніж одне з 10 французьких домогосподарств стикалося з нашестям клопів.

Зростання таких випадків пояснюється збільшенням кількості подорожей і підвищенням стійкості клопів до інсектицидів.

Хоча клопи не поширюють хвороби, їхні укуси можуть викликати свербіж і дискомфорт, а комахи можуть швидко поширюватися. Боротися із зараженням може бути складно й дорого.

Усунення проблеми, яка, за словами Anses, впливає на домогосподарства з будь-яким соціально-економічним статусом, стане в середньому у 866 євро. Воно рекомендує нехімічні методи оброблення, як-от висока температура або заморожування.

Що роблять для боротьби з проблемою клопів у Франції?

В листі, адресованому прем’єр-міністерці Елізабет Борн, мерія Парижа закликала вжити заходів для боротьби з проблемою клопів у місті.

“Постільні клопи є проблемою громадського здоров’я, і про них треба повідомляти. Держава має терміново об’єднати всі зацікавлені сторони, щоб розгорнути план дій, відповідний до цього лиха, оскільки вся Франція готується прийняти Олімпійські та Паралімпійські ігри 2024 року”, – написав заступник мера міста Еммануель Грегуар.

Щоб запобігти поширенню проблеми в поїздах, SNCF каже, що проводить регулярне ретельне очищення та процедури проти шкідників, включноз використанням пасток та інсектицидів у важкодоступних місцях.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *