Чому у квартирах японців завжди чисто, хоча вони рідко прибирають: як підтримувати порядок в оселі

Напевно, багато хто помічав в Інтернеті чи соцмережах те, що японки завжди мають ідеальний зовнішній вигляд, оскільки дуже люблять доглядати за собою. У їхніх ванних кімнатах завжди дуже багато баночок і флакончиків із кремами та різними засобами для догляду за обличчям, тілом, волоссям. Їхній одяг також бездоганний: завжди охайний, випрасуваний і підібраний зі смаком. Те саме стосується й оселі, де завжди панує ідеальна чистота. Які ж саме звички мають японські господині, щоб підтримувати бездоганний порядок в оселі, розповідаємо далі.

Раніше ми писали, як без жодних зусиль вимити кухню від жирного нальоту.

Що роблять японки, щоб в оселі завжди було чисто

Загалом, раніше у цих східних красунь було не все гаразд із порядком в оселі. Там панували хаос і безлад, бо жителі Японії не дуже люблять витрачати час на прибирання, оскільки понад 60 годин на тиждень цілеспрямовані японки витрачають на роботу та кар’єрні досягнення. Звісно, дуже мало часу залишається на те, щоб прибрати вдома. А ще треба встигнути на йогу, до салону краси, на масаж, курси, погуляти з друзями та відпочити.

Тому японські дівчата винайшли для себе ідеальну систему прибирання, на яку витрачають мінімальну кількість часу, але в оселі завжди панують чистота і свіжість. Багато хто дотримується правил цієї простої системи, і її рекомендують запровадити всім, хто має обмаль часу на прибирання.

Як підтримувати чистоту в оселі: секрети японок

Такий підхід до прибирання дасть змогу завжди підтримувати порядок вдома і витрачати менше часу на прибирання.

  • Позбутися мотлоху. В Японії на вулиці немає сміттєвих баків. Один раз на тиждень приїжджають працівники комунальних служб і забирають сміття від дверей будинків. Тому існує дуже великий ризик накопичення непотрібних речей і сміття. Аби цього уникнути, японки завжди дотримуються мінімалізму у використанні побутових речей. Наприклад, якщо якийсь одяг уже давно варто викинути, з ним прощаються без жалю, щоб у помешканні не було зайвих речей.
  • Всі речі на своїх місцях. Якщо в помешканні нема нічого зайвого, тоді легше визначитися, що і де має стояти чи лежати. Найголовніше правило – одразу класти предмет на своє місце. Японки ніколи не складають свій одяг на стільці чи крісла. Після роботи вони завжди прибирають взуття, ховають одяг до шафи чи кладуть до машинки для прання. Закуплені продукти одразу розкладають по полицях і контейнерах у холодильнику. Тому у них завжди є час на себе та відпочинок.
  • Інноваційний підхід розумного дому. Японія – одна з найрозвиненіших країн світу в галузі інноваційних технологій. Жителі цієї країни намагаються полегшити собі життя різноманітними допоміжними ґаджетами для побуту, роботи і краси. І прибирання не стало винятком. Практично в кожній оселі є робот-пилосос, за допомогою якого ведеться боротьба з пилом. Одяг після прання японці також не розвішують, аби просушити, спеціальна машина для сушіння завжди впорається з цією ситуацією. А парова швабра за кілька хвилин допоможе впоратися з брудною підлогою. Окрім того, у японців є спеціальні відра, які самі змінюють пакети для сміття, а наповнені пресують і запаюють. Такий підхід рятує від накопичення домашньої роботи та звільняє купу часу.

Читайте також:

Як за 2 хвилини очистити ручки газової чи електричної плити від жиру без надмірних зусиль

Більше не потрібно багато часу: як швидко та ефективно прибрати в домі

Як швидко почистити батареї опалення і «ребра» від бруду: покрокова інструкція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *