Вдома буде завжди свіжий і приємний аромат: змішайте 2 інгредієнти й воду, налийте все до пляшечки

Як добре, коли в домі панує аромат свіжості, який створює атмосферу приємного затишку. Саме для цього ми користуємося різними засобами: спреями, ароматизаторами й дифузорами. Але такі ароматизатори не з дешевих, швидко закінчуються і вивітрюються. Втім, є альтернативний саморобний засіб, що має кілька безсумнівних переваг – довго тримається, екологічний і коштує копійки. Рецептом диво-спрея поділилася у своєму блозі експертка Джилл Ністул.

Раніше ми писали, як почистити праску від нагару й накипу за одну хвилину: вам знадобиться лише скотч.

Як самостійно зробити спрей-освіжувач для дому

Для приготування освіжувача повітря потрібні наступні інгредієнти:

  1. 6 ст. л. води. Найкраще використовувати дистильовану воду, тоді спрей зберігатиметься довше. Але якщо такої немає, можна брати звичайну.
  2. Ефірні олії. Для того, щоб аромат був свіжим і стійким, треба використовувати олію лаванди й лимону. Необхідна доза – по 10 крапель кожної. Такий аромат підніматиме настрій і заспокоюватиме. Можна купувати вже готові композиції ефірних олій.
  3. Емульгатор – 2 ст. л. Якщо додати медичний спирт чи горілку, це допоможе воді та ефірним оліям ефективно змішуватися.

Спосіб приготування:

  • До скляної пляшки з розпилювачем треба налити дистильовану воду, емульгатор – медичний спирт або горілку, ефірні олії.
  • Потім треба закрити пляшку з розпилювачем, добре струсити – і спрей готовий.

Як використовувати освіжувач повітря

Саморобний спрей для освіжування повітря використовується так само, як і магазинний. Перш ніж розприскувати освіжувач, потрібно витерти пил з усіх поверхонь, щоб він не осідав і не створював брудних плям. Після прибирання збризкайте спреєм штори й оббивку меблів, тоді в кімнатах дуже довго зберігатиметься приємний аромат. Можна обробити одяг, що довго лежав у шухлядах і шафах, тоді речі зберігатимуть приємний аромат упродовж тривалого часу.

Читайте також:

Шпалери будуть, як нові: чим відмити сліди від маркера, плями від вина, соку, зеленки й жиру

Що можна зробити зі старого шарфа: ви будете здивовані результатом

Це вбиває ваші речі: небезпечні та марні режими прання в машинці, якими не варто користуватися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *