Вихваляє Невського та Орду: Портников пояснив, як Путін черговою маячнею підтвердив “розворот” на Схід

Російський диктатор Володимир Путін намагається позиціювати сучасну Росію як невід’ємну частину так званого глобального півдня і як свідому опозицію, як ворога Заходу.

Таку думку висловив політичний експерт і журналіст Віталій Портников на своєму Youtube-каналі.

“Путін намагається сьогодні позиціювати сучасну Росію як невід’ємну частину так званого глобального півдня і як свідому опозицію, як ворога Заходу… Таким чином, він доводить і власним землякам, і цьому самому глобальному півдню, що Росія була інтегрованою частиною саме цієї цивілізації вже з часів князя Олександра Невського. Тут все допомагає Путіну продемонструвати, що він невипадково запрошує до російської столиці делегації з теократичного Ірану, чи представників терористичного руху ХАМАС”, – каже Портников.

За його словами, навіть антисемітські погроми у Махачкалі та інших республіках північного Кавказу були зустрінуті російською владою з очевидним розумінням, як ще один доказ того, що у Росії відбуваються ті самі процеси, що й в інших країнах глобального півдня.

“Оцей Путін, який виступає з історико-подібними заявами… не дуже схожий на того Путіна, який ще кілька десятиріч тому виступав німецькою мовою у Бундестазі… і переконував депутатів в тому, що Росія завжди була органічною частиною саме європейської цивілізації… Але тепер, як бачимо, вся ця реальність поступилася абсолютно іншому погляду на Росію – жорстоку азійську деспотію минулого”, – додав політичний експерт.

Окремо він підкреслив, що вся історія російської державності якоїсь миті прийшла до Орди та її вихваляння. 

“Вся історія російської державності з того моменту, як колабораційне Московське князівство, оця держава зрадників і лихоїмців, стало центром державності… з самого цього часу весь шлях російської державності… завжди приводив до однієї і тієї ж самої точки – до Орди і її вихваляння. До агресивної тоталітарної держави, готової воювати з власним народом і звичайно ж знищувати державність і цивілізацію сусідів”, – наголосив журналіст.

Нагадаємо, що Кремль намагається схилити Україну до переговорів, щоб закріпитися на тимчасово окупованих територій

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *