Протестувальники паралізували роботу пункту пропуску “Ягодин” – подробиці

В понеділок, 6 листопада, паралізовано роботу пункту пропуску “Ягодин” Волинської митниці через страйки польських перевізників.

Про це повідомила пресслужба митниці області.

“Робота митного поста “Ягодин” Волинської митниці знову паралізована. 6 листопада 2023 року о 13:20 за київським часом розпочалася акція протесту польських перевізників. За оперативною інформацією з Дорогуська, основні вимоги її організаторів – у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого “транспортного безвізу” для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію в Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить з України”, – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, від сьогодні польські протестувальники пропускатимуть на годину по одному вантажному транспортному засобу в обох напрямках.

“Товари 1-24 груп УКТ ЗЕД, які слідують через Польщу транзитом і щодо яких у сусідній країні встановлене ембарго, не підлягатимуть пропуску зовсім. Це зменшить товаропотік через Ягодин у середньому у 25 разів, порівняно з оптимальною кількістю транспортних засобів, що мають прийматися митними та прикордонними органами кожної зі сторін протягом доби. Ця кількість затверджена міжнародними Меморандумами між Україною та Польщею”, – додали прикордонники.

За попередньою інформацією, акція протесту триватиме до 3 грудня 2023 року.

Виняток в обмеженні пропуску протестувальники робитимуть для:

  • рейсових автобусів;
  • вантажів гуманітарної допомоги;
  • цистерн із пальним на в'їзд до України та інших небезпечних вантажів;
  • товарів, що швидко псуються, і живих тварин.

Нагадаємо, в Кабміні оцінили вимоги польських перевізників, які погрожують перекрити кордон.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *