Україна успішно атакувала головний судноремонтний завод у Криму: ISW оцінили наслідки

Ввечері 4 листопада ЗСУ завдали успішних ударів по російській морській та портовій інфраструктурі на суднобудівному заводі “Залив” у КерчіВнаслідок атаки було пошкоджено судно-ракетоносій “Аскольд”.      

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

Американські аналітики зазначають, що судноремонтний завод “Залив” є найбільшим судноремонтним заводом у Східній Європі та, ймовірно, основним ремонтним об’єктом для ЧФ у Криму після успішного удару України по російському державному судноремонтному заводу “Севморзавод” у Севастополі у вересні цього року.

“Ступінь пошкодження ремонтних потужностей на суднобудівному заводі “Залив” невідома, хоча наявні супутникові зображення свідчать про те, що український удар, ймовірно, не завдав шкоди, яка б порушила його роботу в середньо- та довгостроковій перспективі, на відміну від попереднього удару на об'єкт Севморзавод”, – йдеться у повідомленні.

Суднобудівний завод “Залив” планував побудувати 14 бойових кораблів, призначених для ЧФ у період від 2016 до 2021 року, зокрема вісім корветів проєкту 22800 “Каракурт”. За даними ISW, лише три корвети спущені на воду. 

Нагадаємо, ТСН.ua зібрав все, що наразі відомо про черговий удар по Чорноморському флоту Росії у Криму.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *