ДБР розглядає чотири версії загибелі помічника Залужного: яка основна

Слідчі ДБР на сьогодні розглядають чотири версії у справі про загибель помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, майора Геннадія Частякова.

Про це радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян повідомила в ефірі телемарафону.

Вона підтвердила інформацію від поліції про те, що до розслідування справи про загибель Частякова взялося ДБР.

“ДБР справді почало досудове розслідування. Слідчі зараз знайомляться з матеріалами справи, які напрацювала Національна поліція. У кримінальному провадженні наразі висунуто чотири можливі версії зазначених подій”, – сказала Сап'ян.

Основна версія загибелі Частякова

Основна версія слідства у справі про загибель Частякова – нещасний випадок внаслідок необережного поводження з вибуховим пристроєм.

Які ще є версії

“Друга версія – це те, що могло трапитися умисне вбивство, і завершений замах на вбивство членів родини Частякова, завуальоване під ненавмисне вбивство або нещасний випадок, який був зроблений на замовлення спецслужб Росії з метою дестабілізації військово-політичної ситуації в Україні. Є ще одна версія – це умисне вбивство Частякова, вчинене на ґрунті неприязних взаємин: це могла бути помста, ревнощі збоку колег по службі. І ще одна версія – це здійснення замаху на умисне вбивство іншої, ніж Частяков, військової службової особи вищого офіцерського складу апарата головнокомандувача ЗСУ”, – розповіла представниця ДБР.

Вона додала, що справа перебуває на особливому контролі керівництва ДБР. Призначена низка експертиз і заплановані допити свідків. Встановлюватимуться всі обставини, які передували трагедії.

Скільки часу розслідуватимуть справу Частякова

“Звісно, слідство робитиме все, щоб якомога швидше встановити всі ці обставини і виявити, хто був причетний і винуватий у результаті, якщо підтвердиться та чи інша версія, окрім основної. Але поспішати в таких справах також не варто. У слідства є декілька місяців і достатньо часу, щоб зібрати всі докази”, – резюмувала Сап'ян.

Нагадаємо, Частяков загинув у свій день народження ввечері 6 листопада вдома під Києвом. Він дістав подарунковий пакет із гранатами і показав його сину. Син розглядав одну з гранат, яку батько забрав у нього, висмикнув кільце – і пролунав вибух. Окрім загибелі Частякова, поранень зазнав його 13-річний син.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Фатальний подарунок! Поліція знайшла чоловіка, який подарував Частякову гранати

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *