Легендарний спосіб “дві склянки”: наліт на сковороді відмиється за мить

Звичайний мийний засіб не завжди може впоратися з проблемою, особливо коли шар гару на поверхні сковороди дуже товстий і з'явився багато років тому. Однак існує один народний метод, який часто називають “дві склянки”. За його допомогою ви зможете миттєво позбутися гару й жиру, отримавши ідеально чистий посуд.

Що потрібно робити? Якщо ви готували на сковороді їжу, перед миттям треба дати їй охолонути. Якщо налити воду до гарячого посуду, це може призвести до його пошкодження і деформації.

Коли сковорода вже охолонула, налийте всередину одну склянку звичайної води з-під крану. Вона має бути прохолодною або кімнатної температури, але не гарячою.

Тепер налийте у воду одну склянку білого столового оцту. Ця рідина діятиме, як м'який мийний засіб, і розчинятиме жир.

Після цього посуд треба поставити на плиту, включити середній вогонь і нагріти рідину до кипіння. Потім зменшити вогонь до мінімального і залишити так на 5-10 хвилин.

Обережно злийте воду, промийте сковороду чистою теплою водою, можна використовувати м'яку щітку або губку, якщо гару дуже багато. Якщо бруд все ще залишається на поверхні, можна повторити процедуру, але тепер додати ще трохи соди.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *