Покладіть це сміття до лунки з картоплею: захистить майбутній урожай від хвороб та шкідників

Картопля часто страждає від сухої гнилі, парші, дротяника, альтернаріозу тощо. Через це значно скорочується урожайність. На думку фахівців з усіма переліченими хворобами і шкідниками допоможе справитися звичайне сміття. А саме — лушпиння від часнику та цибулі.

У цих відходах містяться кварцетин та природні фітонциди, які відрізняються яскраво вираженим антибактеріальним ефектом та мають імуностимуляційну дію.

Л після чищення цих овочів потрібно збирати, підсушувати і зберігати у пакетах до того моменту, коли ви будете висаджувати картоплю. Спочатку в кожну лунку кинете жменю лушпиння, а зверху бульбу.

Коли таке сміття потрапить у ґрунт, то з часом розкладеться і наситить землю корисними макро- і мікроелементами. Додатково воно стане органічними добривами для картоплі.

Що вносити до лунок під час висаджування картоплі, крім лушпиння

Ще один цікавий спосіб значно збільшити урожайність з одного куща картоплі — кинути до лунки звичайну фольгу. Алюмінієві листи відрізняються хімічним складом. Зокрема, в ній містяться алюміній, залізо, мідь, кремній, титан, цинк, марганець. Всі ці речовини вкрай корисні для картоплі.

А ще вони допоможуть захистити її від шкідників та хвороб. Фольга додатково робить землю пухкою, тому бульби не пріють і ростуть з великою швидкістю.

До лунки потрібно кидати не цілі листи фольги, а кульки з неї. Потім за культурою доглядають так, як зазвичай.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *