Додайте до супу ці дві східні спеції, щоб перетворити його на справжню “бомбу” для імунітету
Тема імунітету та профілактики застудних захворювань стає, як ніколи, актуальною з настанням холодів. Але, виявляється, можна посилити свій організм за допомогою деяких спецій, які можна додавати до супу.
Що кладуть до супу для підвищення імунітету
Щоб отримати такий ефект, фахівці рекомендують додати до звичайного бульйону два несподівані інгредієнти: корицю та імбир.
І паличка кориці, і корінь імбиру вирізняються доволі сильною протизапальною дією, вони допомагають покращити засвоєння їжі, підтримати обмінні процеси та навіть благотворно впливають на роботу мозку. А ще ці спеції значно покращують смак супу, роблячи його пікантнішим.
Кориця для супу
Кориця — одна з найпопулярнішиих прянощів. Вона має безліч корисних властивостей. Якщо ж говорити про застуду, то кориця допомагає:
- знищити шкідливі бактерії, які викликають погане самопочуття, завдяки антибактеріальним властивостям;
- знизити запалення в організмі, що особливо корисно під час застуди та грипу, адже вона містить речовини з протизапальними властивостями;
- зміцнити імунну систему, завдяки чому організм краще справляється з хворобами та інфекціями;
- полегшити симптоми, зокрема кашель, біль у горлі, закладеність носа.
Деякі дослідження також показали, що кориця має антивірусні властивості, а тому бореться з вірусами, які викликають застуду.
Чому варто додати імбир
Імбир — це ще одна популярна пряність, яка допомагає впоратися із застудою та провести профілактику хвороби.
Крім антивірусних властивостей, імбир у супі також:
- допомагає знизити запалення в організмі, що досить корисно під час застуди і грипу;
- містить антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему та борються з інфекціями;
- полегшує основні симптоми застуди, як-от кашель, більу горлі, закладеність носа.
А ще імбир допомагає розріджувати слиз і секрети в дихальних шляхах, тому полегшує їхнє виведення з організму і зменшує неприємні відчуття в носі.
Читайте також: