Що додати до фаршу замість хліба: приготування котлет по-новому
Для чого додають хліб у котлети
Одне з важливих завдань, яке виконує хліб, коли його додають до фаршу — це зробити котлети такими, щоб вони не розпадалися під час термічного оброблення. Хліб виконує тут сполучну функцію. Важлива роль хліба у фарші — це те, що він пом'якшує смак, робить котлети м'якими й ніжними. Ну і наостанок, не треба забувати, що таким чином господині економлять фарш.
Але не всі знають, що зробити котлети соковитими і м'ясистими можна не лише за допомогою хліба. Для цього підійдуть й інші продукти.
Чим можна замінити хліб у котлетах
- Найчастіше, що роблять господині — це додають борошно. Цей інгредієнт допоможе, якщо фарш рідкий і розтікається по сковороді. Але з борошном треба бути обережними, воно може зробити котлети твердими й жорсткими.
- Подібним чином діє і манна крупа, яка також добре вбирає зайву вологу.
- Крохмаль, якщо його додати, не лише вбирає вологу, а й загусає під час нагрівання.
- Панірувальні сухарі є традиційною альтернативою хлібові, вони вбирають зайву вологу.
- В надто рідкий фарш рекомендується додавати вівсяні пластівці, які попередньо можна змолоти. Якщо фарш сухуватий, також можна додати пластівці, але попередньо треба залити їх киплячим молоком, дати розбухнути і після цього покласти у фарш.
- Якщо фарш сухий і його треба зробити соковитим, можна додати до нього сиру картоплю. Її треба натерти на дрібній тертці, змішати з фаршем і залишити на 10-15 хвилин.
- Зробить котлети ніжними й соковитими додавання натертого кабачка. Перед цим кабачки треба відтиснути, щоб стік зайвий сік, інакше фарш стане занадто рідким.
- Добре подрібнені морква, капуста, гарбуз, порізана цибуля також стануть чудовою заміною хліба. Звісно, вони не такі соковиті, як кабачки чи картопля, зате нададуть додаткових ноток смаку й аромату.
- Відварений рис допоможе склеїти фарш і надасть котлетам ніжнішого смаку.
Читайте також:
- Навіщо додавати воду під час смаження яєчні: лайфгак від досвідчених господинь
- Що потрібно додавати до тіста, щоб випічка не черствіла: всі кулінарні секрети