Як правильно вдягатися взимку, щоб не замерзнути і не захворіти: поради сімейної лікарки

Як одягнутися в холод так, щоб не мерзнути, не пітніти і не почуватися капустинкою? Так, у морозну погоду доволі складно підібрати одяг, хочеться, аби було тепло і легко водночас. Є кілька методів, які допоможуть одягнутися правильно, щоб тепло розподілялося по всьому тілу рівномірно і ви не пітніли. Розповідаємо про основні правила вибору зимового одягу з посиланням на допис сімейної лікарки Анни Сєрової в Instagram.

Як правильно вибирати зимовий одяг: основні правила

Зимовий одяг має бути із тканини, що виводить вологу та зігріває, не змушуючи водночас ваше тіло пітніти. Рукав на верхньому одязі не повинен бути широким, щоб утримувалося тепло. В іншому разі одягайте водолазку, яка щільно прилягає до тіла, так ви не замерзнете.

На верхньому одязі має бути каптур. Якщо його немає, тоді обов’язково пов’язуйте шарф на шию, так можна закрити частину обличчя від вітру, морозу і снігу. Обов’язково одягайте рукавиці і шапки, вони допоможуть вам утримувати тепло. Якщо ви не полюбляєте носити шапки, тоді можна скористатися спеціальними зимовими навушниками та пов’язками.

З якої тканини має бути зимовий одяг

Сімейна лікарка радить вибирати речі з натуральних тканин – шовку й вовни, а для теплоізоляції ідеально підійде фліс. Для верхнього одягу краще обирати пальто з натурального сукна чи пуховик. Вибір матеріалу для куртки залежатиме від того, чим ви займаєтеся на вулиці. Для прогулянки підійде важка дублянка, а для активної діяльності можна одягати легкі мембранні куртки.

На ноги краще надіти вовняні шкарпетки, тонкі легінси чи колготи, щоб можна було вдягнути ще й штани, коли дуже холодно. Черевики потрібні з підкладкою або водонепроникні. Вибираючи зимове взуття, особливу увагу варто звертати на підошву, щоб вона була не з гуми, інакше замерзнуть ноги.

Лікарка додає, що пітніти в холодну погоду не бажано, бо можна застудитися. Якщо ви зрозуміли, що пітнієте, тоді варто подбати про те, щоб врегулювати температуру тіла. Спочатку потрібно уповільнити свій рух, знизивши фізичну активність. Потім зовсім на трохи зніміть якийсь елемент одягу – рукавички чи шапку, аби тіло віддало тепло.

Читайте також:

Що станеться, якщо кожного дня їсти груші: дослідження вчених показали приголомшливі результати

Як дожити до 116 років: секрет довголіття іспанської бабусі

Жінка скинула 50 кілограмів: вона відмовилася лише від однієї звички

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *