Гол Роналду допоміг Португалії здобути дев’яту поспіль перемогу у відборі на Євро-2024 (відео)

Збірна Португалії у виїзному матчі 9-го туру відбору на Євро-2024 обіграла команду Ліхтенштейну з рахунком 0:2.

Обидва голи підопічні Роберто Мартінеса забили на початку другого тайму. На 46-й хвилині поєдинку зірковий форвард саудівського “Аль-Насра” Кріштіану Роналду відкрив рахунок після передачі Діогу Жоти.

Для 38-річного Роналду це 128-й гол за національну збірну. Він оновив свій рекорд за голами у футболці національної команди. Кріштіану випереджає на 19 м'ячів колишнього нападника збірної Ірану Алі Даєї, а форварда збірної Аргентини Ліонеля Мессі – на 22.

На 57-й хвилині господарі поля зміцнили свою перевагу – голом відзначився Жуан Канселу, якому асистував Антоніо Сілва.

Зазначимо, що на 82-й хвилині португальці могли зробити рахунок розгромним, але арбітр після перегляду відеоповтору скасував гол Гонсалу Рамуша через офсайд.

Огляд матчу Ліхтенштейн – Португалія

Для збірної Португалії, яка раніше достроково вийшла до фінального турніру Євро-2024, це дев'ята поспіль перемога у відборі на Євро-2024. Роналду і Ко залишилося виграти останній матч, щоб завершити кваліфікацію без очкових втрат.

Португальці з 27 очками забронювали за собою перше місце у групі J. Ліхтенштейн не зумів набрати жодного залікового пункту за свої дев'ять матчів і посідає останню сходинку. Другу позицію та ще одну путівку на ЧЄ здобула Словаччина (19 балів).

У заключному турі відбору на континентальну першість Португалія 19 листопада прийме Ісландію. Того ж дня Ліхтенштейн вдома зустрінеться з Люксембургом.

Нагадаємо, до фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року виходять по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плейоф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір – від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Читайте також:

Репетиція перед Італією: збірна України обіграла польський клуб у спарингу за зачиненими дверима

Італія – Північна Македонія: де дивитися і ставки букмекерів на матч відбору Євро-2024

Євро-2024: хто вже вийшов до фінального турніру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *