Франція перевірила свій ядерний арсенал: запуск балістичної ракети пройшов успішно

Франція успішно провела випробування новітньої балістичної ракети великої дальності, підвищивши надійність своїх можливостей ядерного стримування.

Про це в неділю, 19 листопада, повідомило видання France24з посиланням на міністерство оборони країни.

Ракета М51.3, яка є вдосконаленою версією ракети М51, призначеної для запуску з підводних човнів, не мала ядерної боєголовки і була випущена французькими військовими з випробувального центру на південному заході Франції. Ракета впала в Північній Атлантиці за сотні кілометрів від усіх берегів.

У міністерстві додали, що через міжнародні умови необхідно забезпечити оперативну надійність французького ядерного арсеналу. 

“Політ підтвердив значне вдосконалення ракети, що сприятиме довірі до французьких засобів стримування протягом наступних десятиліть”, — йдеться в заяві міністерства.

Ракета розробляється компанією ArianeGroup, яка є спільним підприємством європейської інженерної групи Airbus і французької збройової компанії Safran. Нову ракету збройні сили Франції візьмуть на озброєнні приблизно в 2025 році.

Нагадаємо, раніше Росія відпрацювала завдавання потужного ядерного удару. Зокрема, під час тренувань відбулися практичні пуски балістичних і крилатих ракет.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *