Ось як готують картопляне пюре в Німеччині: оригінальний рецепт зі звичайних інгредієнтів
Картопля є основою багатьох страв в різних куточках світу. В німецькій кухні цей овоч займає особливе місце. Тут готують чимало різних страв з картоплі. Але, безсумнівно, картопляне пюре завжди залишається поза конкуренцією.
Щоб приготувати ідеальне картопляне пюре, вам не знадобляться екзотичні інгредієнти, тут справа більше в самому процесі приготування. Отже, ось які інгредієнти потрібно взяти:
Етапи приготування та особливості:
- Шлях до приготування ідеального картопляного пюре починається з правильної підготовки картоплі. Її потрібно ретельно промити і почистити. Потім нарізати на кубики середнього розміру.
- Візьміть велику каструлю, на дно викладіть вершкове масло і влийте олії. Поставте на маленький вогонь і зачекайте, щоб масло та олія підігрілися. Тепер можна додати нарізану картоплю.
- Посипте її ароматними спеціями, сіллю, додайте лаврові листи та горошини перцю. Обсмажте до золотистої скоринки. Саме в цьому і полягає основний секрет приготування.
- Коли картопля підрум'янилася, можна додати воду. Каструлю прикрийте кришкою і доведіть картоплю до готовності.
- Коли картопля стане м'якою, не поспішайте виливати всю воду. Залиште невелику кількість на дні і ставайте до пюрування. Густоту страви можна регулювати за допомогою курячого чи овочевого бульйону.