Піца без тіста на м’ясній основі: низькокалорійна, смачна, з’їдається в першу чергу
Напевно, немає людини, яка б не любила італійську піцу. Та іноді від такої піци відмовляються через тісто, особливо якщо воно – дріжджове. Як альтернативу, можна приготувати піцу без тіста на м'ясній основі, і вона буде і смачною, і корисною.
Рецепт піци без тіста
Інгредієнти для приготування основи піци
- куряче філе – 1 кг,
- цибуля – 1 шт.,
- яйця — 1 шт.,
- сіль, перець за смаком.
Інгредієнти для начинки
- томатний соус – 150 г,
- гриби – 200 г,
- помідори – 2 шт.,
- болгарський перець – 1 шт.,
- твердий сир – 150 г,
- олія – 2 ст. л.,
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування піци без тіста
Готуємо основу
- Для початку приготуємо основу для піци.
- Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку разом із цибулиною.
- Додаємо до фаршу яйце, сіль, перець і ретельно перемішуємо.
- Деко застеляємо пергаментом і змащуємо олією. Викладаємо фарш у формі круглого коржа товщиною приблизно 1 см.
Випікаємо основу для піци в духовці за температури 180 градусів 25 хвилин.
Приготування начинки
- Гриби ретельно миємо і нарізаємо пластинками, злегка обсмажуємо на сковороді на олії.
- Болгарський перець і помідори нарізаємо кільцями. Сир натираємо на великій тертці.
Виймаємо запечену м’ясну основу з духовки та змащуємо її томатним соусом. Зверху викладаємо гриби, помідори і болгарський перець. Посипаємо все нарізаною зеленню та засипаємо тертим сиром.
Ставимо піцу до духовки ще на 10 хвилин, щоб розплавився сир.
Інгредієнти для начинки піци можна міняти.
Читайте також: