Покращує пам’ять та запобігає погіршенню когнітивних функцій: несподіваний ранковий напій

Виявляється, дієта може відігравати важливу роль у когнітивному здоров'ї. Про це розповідають у She finds. Крім обмеження тих продуктів, які негативно впливають на роботу мозку, потрібно також додати ті, які багаті на антиоксиданти і сприяють стимуляції мозкової активності. Одним з найпростіших способів зробити це вранці. Просто замість кави привчіть себе випивати чай із куркумою.

Ми всі знаємо про те, як зелений чай приносить користь загальному здоров'ю та покращує когнітивні функції. Але щоб додатково підбадьоритися під час сніданку, варто звернути увагу саме на чай з куркумою. Про це розповіла виданню дієтологиня Мері Сабат.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про те, як посмажити картоплю без олії.

Куркума — популярна спеція, яка широко використовується під час приготування карі та інших страв. Її вважають однією з найбільш корисних, завдяки протизапальним властивостям. Крім цього вона здатна творити справжні чудеса з вашим тілом і сприяти здоровій роботі мозку. Експерти кажуть, що це може навіть покращити пам’ять. Ось чому випити трохи чаю з куркумою вранці – це розумна звичка, яку варто впровадити.

Багато з переваг куркуми завдяки сполуці під назвою куркумін. Куркумін, як пояснює Сабат, відомий своїми сильними протизапальними та антиоксидантними властивостями. Вважається, що хронічне запалення відіграє важливу роль у розвитку зниження когнітивних функцій і нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера. Зменшуючи запалення в мозку, куркумін може допомогти захистити від зниження когнітивних функцій.

Окрім запобігання запаленню, куркумін також може сприяти виробленню нейротрофічного фактора мозку, або скорочено BDNF. BDNF — необхідний для виживання та росту нейронів і допомагає у формуванні нових зв’язків між ними. Вищі рівні BDNF пов’язані з покращенням пам’яті та когнітивних функцій.

Регулярне вживання чаю з куркумою може навіть допомогти захистити ваш мозок від таких захворювань, як хвороба Альцгеймера, завдяки тому факту, що він зменшує амілоїдні бляшки. Це білкові відкладення, які утворюються у вашому мозку. Хвороба Альцгеймера характеризується накопиченням бета-амілоїдних бляшок у мозку, які, як вважається, сприяють зниженню когнітивних функцій. Сабат впевнена, що куркумін може допомогти очистити ці бляшки з мозку, потенційно сповільнивши прогресування хвороби Альцгеймера. І її слова доводять деякі з досліджень.

Варто також зазначити, що куркума також має корисні властивості для серця. І, як зазначає Сабат, здорове серце може сприяти здоровому мозку. Хороше серцево-судинне здоров’я пов’язане з кращою когнітивною функцією, оскільки воно забезпечує постійне постачання мозку киснем і поживними речовинами.

Звичайно, важливо пам’ятати, що вживання одного простого напою не дасть вам ідеальної пам’яті і навіть не захистить вас від хвороб на все життя. Щоб зберегти свій розум якомога гострішим, у ваших інтересах включити низку здорових звичок у свій розпорядок дня. Хоча це може бути лише один маленький крок, який потрібно зробити, потягуючи чай з куркумою щоранку, безперечно, є чудовим способом просуватися до здорового мозку на довгі роки.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *