Не футболом єдиним: легендарний воротар Петр Чех встановив унікальне досягнення (відео)

Колишній воротар лондонських “Челсі” та “Арсенала” Петр Чех встановив унікальне досягнення.

Чеський голкіпер, який у листопаді став гравцем чемпіона Великої Британії з хокею “Белфаст Джаянтс”, дебютував за клуб у матчі Британської елітної хокейної ліги.

Це сталося за 4 хвилини 43 секунди до кінця поєдинку проти “Глазго Клан”. За рахунку 5:1 на користь “Белфаст Джаянтс” фанати почали скандувати “Ми хочемо Чеха”, після чого головний тренер команди Адам Кіф випустив Петра на заміну.

Таким чином, Чех став першим в історії спортсменом, який зіграв в найсильніших дивізіонах британського футболу та хокею.

Дебют в еліті британського хокею вийшов для Чеха успішним. 41-річний голкіпер зберіг ворота своєї команди “сухими” до кінця зустрічі. “Белфаст Джаянтс” здобули перемогу з рахунком 5:1.

Додамо, що Чех виступатиме за чемпіонів Великої Британії з хокею до кінця сезону-2023/24 на правах оренди з третьолігового “Оксфорд Сіті Старз”.

Нагадаємо, Чех завершив кар’єру футболіста 2019 року. Протягом 11 років (2004-2015) він виступав у складі “Челсі”, провівши за клуб 333 матчі. Від 2015 до 2019 року голкіпер захищав кольори “Арсенала”, де зіграв ще 110 поєдинків.

Чех є рекордсменом АПЛ за кількістю “сухих” матчів. Він чотири рази ставав чемпіоном Англії, завоював п’ять Кубків країни, вигравав Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

За збірну Чехії голкіпер виступав від 2002 до 2016 року, провівши 124 матчі.

Після завершення футбольної кар’єри Петр на позиції воротаря грав за хокейний клуб “Гілфорд Фенікс” у четвертому дивізіоні Великої Британії з хокею, а потім виступав у третій і другій лігах за “Челмсфорд Чіфтейнс” і “Оксфорд Сіті Старз”.

Читайте також:

АПЛ: розклад і результати матчів 13-го туру чемпіонату Англії з футболу, таблиця

АПЛ: Мудрик не врятував “Челсі” від розгромного фіаско, Забарний допоміг “Борнмуту” перемогти (відео)

“Ліверпуль” вирвав очко проти “Манчестер Сіті” в АПЛ – Голанд встановив черговий рекорд (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *