Ви просто не впізнаєте свої рослини: що обов’язково треба класти до горщиків з квітами

Щоб кімнатні рослини добре квітнули і не хворіли, однієї суміші ґрунту в горщику буде замало. Професійні флористи й досвідчені господині знають один секрет, вкрай важливий під час вирощування кімнатних рослин. Розповідаємо, що треба робити, щоб ваші кімнатні рослини радували пишним цвітом і не засихали.

Що треба класти до горщиків із квітами, щоб вони квітнули і не хворіли

Професіонали під час вирощування кімнатних рослин використовують дренаж, оскільки саме завдяки йому квітка може дихати, тому добре росте, має здорове листя і постійно випускає бутони.

Дренаж допомагає виводити з горщиків зайву вологу. Коренева система квітки залишається здоровою і не загниває. Як дренаж, можна користуватися вермикулітом чи перлітом. Такий матеріал менш жорсткий, ніж керамзит, тому підходить для маленьких вазонів.

Щоб у ґрунт надходило більше повітря, таким матеріалом також можна його розбавляти. Завдяки цьому земля буде легкою і добре пропускатиме повітря. Квітникарі-любителі для дренажу також використовують деревне вугілля, щебінь, гравій, биту цеглу й пінопласт. Ці матеріали вкрай добре виконують свою функцію відведення надмірної вологи від кореневої системи рослин.

Що не можна використовувати як дренаж

Флористи не рекомендують використовувати пісок, бо він забиватиме зливні отвори в горщику.

Також не варто брати для дренажу мармурову крихту, оскільки під час взаємодії з ґрунтом вона залужує його. Не варто використовувати кору листяних дерев і горіхову шкарлупу, бо органічний матеріал під впливом вологи пліснявіє і гниє, що сприяє розвитку інфекційних захворювань у кореневій системі кімнатної рослини. Яєчну шкарлупу також не рекомендується використовувати як дренаж з тієї самої причини.

Читайте також:

Яку постільну білизну варто купувати: названо найкращу тканину без ковтунців і зачіпок

Як легко вивести плями від кави: застарілий бруд зникне за хвилину

Виявляється, рибу треба зберігати в морозилці саме так, тоді вона буде неймовірно смачною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *