Путін обіцяє “захистити” російськомовних у Латвії: в Ризі відреагували 

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс назвав погрози Путіна про нібито “утиски російськомовних” “політикою залякування”, яка спрямована на розкол Заходу, щоб зменшити підтримку України.

Про це Рінкевичс сказав в інтерв'ю “Neatkarīgā”.

Це навіть не була пряма загроза, це була радше спроба розворушити й запросити до якихось антидержавних дій тих, хто досі відчуває свою приналежність до “руского міра” і хто вважає, що досі живе в Російській імперії.

Він спростував заяви очільника Кремля про начебто “дискримінацію” російськомовних. Однак президент Латвії наголосив, що знати державну мову  це законні вимоги і основа для існування країни.

“Ми всі добре знаємо, що росіяни, які проживають у Латвії, не дискримінуються, але є цілком законні вимоги знати національну мову, а це основа кожної країни. Ми бачимо, що в Росії з тими, хто має іншу думку, або з тими, хто не вміє спілкуватися російською  немає демократичних дискусій.  З цієї точки зору  це частина стратегічного наративу, де домінують спроби залякати”, наголосив Рінкевич.

На думку президента, такі висловлювання Путіна спрямовані на “намагання розколоти не лише наше суспільство, а й західне, щоб зменшити підтримку України різними способами – і в практичному, і в політичному, і в моральному аспектах”.

Нагадаємо, 4 грудня Путін звинуватив Латвію в утисках російськомовних через політику державної мови.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *