Росіяни заявили, що “взяли” Мар’їнку: хто контролює місто та яка там ситуація – ексклюзивний репортаж ТСН 

Місто Мар'їнка Донецької області – це суцільні руїни, де відбуваються вуличні бої. Там цілодобово тривають ворожі штурми та артилерійські обстріли. Уже тиждень як окупанти рапортують, що, нібито, взяли це місто під контроль. Утім, це – дезінформація, кажуть наші військові.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Івана Петричака.

Потрапити до міста складно через активність окупантів

Марʼїнка – фактично передмістя Донецька. Місто зруйноване повністю, там тривають активні бойові дії. Потрапити туди для журналістів – це велика удача. 

“Але є правило: заїхати можна лише затемна. Тому частину сюжету ми зніматимемо на камеру нічного бачення. Якість її не дуже, але вже як є”, – зазначає Іван Петричак. 

Боєць Євген розповідає, що біля Мар'їнки постійно “полюють” російські дрони, а тому військові тут пересуваються із вимкненими фарами автомобіля. Таким чином і здійснюється підвезення боєприпасів. 

Місто знищене, укриттів немає

ТСН приїхала до командного пункту, де постійно лунають вибухи. Військові кажуть, що це ще тилове місце, а на “нулі” ще гірше. Рухатись далі – неможливо. Командир пояснює: місто поруйноване дощенту, ховатися – ніде. Бої важкі, а ще складно доправляти сюди нових бійців та озброєння, бо шансів дорогою потрапити під ворожий вогонь – 99 зі 100. 

“Сьогодні було два штурми. Відпрацювали, відбили, все добре. Накрошили їх, тобто хватає там у них “200”, втрати ворога є і знатні. Тобто пішли в лоб – не змогли, получили по шиї. Також намагаються з флангів обійти. Відсікаємо ці ділянки”, – каже військовий Юрій. 

Евакуація пораненого захисника

Аеророзвідники помітили, як серед темряви та суцільних руїн, українські десантники намагаються евакуювати свого пораненого.

“Відбувся артобстріл, оскільки тут така обстановка, обстріл був, хлопця відкинуло і зламав ногу. Завдання по можливості забрати трьохсотого і вивезти його до медиків для надання допомоги”, – кажуть військові. 

Через щільність вогню дістатись до пораненого довго не вдається, згодом побратими таки дістали захисника. Проте через внутрішню кровотечу та зневоднення український воїн помер. 

Ситуація у Марʼїнці надважка

Ситуація в Марʼїнці надважка: дистанції – мінімальні, а ворожі штурми – цілодобові.

За останні місяць окупанти втратили тут до пів сотні одиниць техніки, знищеній ворожій піхоті наші бійці вже втратили лік.

“Стійкість десантників 79-ї бригади – показник міці всіх Збройних Сил! Взяти під цілковитий контроль Марʼїнку, поруч із Донецьком, окупанти намагаються майже два роки. Ворог зруйнував місто повністю, але пройти – не зміг й досі!”, – зауважує кореспондент ТСН. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:  Цілодобові штурми, обстріли та вуличні бої! Репортаж ТСН з дощенту зруйнованої Мар'їнки

Нагадаємо, російські окупанти почали поширювати заяви про те, що 150-та мотострілецька дивізія ЗС РФ нібито окупувала Мар'їнку.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *