Скількома ракетами одночасно Росія може вдарити по Україні – відповідь експерта

Під час одної повітряної атаки росіяни здатні запускати щонайбільше 100-120 ракет. На більше вони логістично й технічно не здатні.

Про це розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап в ефірі “Еспресо”.

“Запас ракет і “Шахедів” ворога не забезпечує можливість логістичної доставлення до намічених цілей. Чи є у росіян цих 850-900 ракет, чи нема, але за один пуск вони здатні пускати до 100-120 ракет. Перезапустися і через добу-дві запустити таку ж саму хвилю вони логістично й технічно не здатні, нема у них такої можливості”, – розповів Криволап.

За словами експерта, росіяни мають ракети Х-101, Х-555, які можуть дістати до України. Також є “Калібри”, які можуть запускати чи з Каспію, чи з Чорного моря. Крім того, у противника є вздовж нашого північного кордону 46 установок “Іскандер”, які можуть бити як балістикою, так і крилатими ракетами. Також окупанти мають “Шахеди”.

На думку Костянтина Криволапа, більш як 500 “Шахедів” за місяць росіяни запустити не можуть, тому що потужність виробництва і потужність доставлення з Ірану є не більшою, ніж 500 одиниць на місяць.

“Щодо ракет усі крилаті ракети повинні бути запрограмовані, підготовлені, зашиті туди, куди треба, також необхідний аналіз, як пройшла попередня хвиля ракетної атаки: куди влучили, де збивають, де стоїть ППО. Торік менш ніж 7 днів між атаками не бувало, а то і 10 днів було. І це пов'язано з логістикою, з доставленням цих ракет до літаків на аеродроми. Тобто вся логістика та перепідготовка займає десь від тижня до 10 днів”, – пояснив Костянтин Криволап.

За його словами, противник б'є ще й ракетами С-300 і С-400 по Харківщині. Це експерт називає “тероризмом і садизмом”. Водночас українська ППО з кожним днем посилюється.

“Щодо нашої ППО, то зараз є посилення мобільних груп. Згадаємо останню потужну атаку на Київ, коли було 75 “Шахедів”, які запускалися протягом 8 годин з трьох точок: Приморсько-Ахтарськ, мис Чауда, Курська область. Тобто треба було їм запустити 75 ракет, по 5 у контейнері, з трьох точок – 15, відповідно, з кожної точки вони в середньому запускали по три контейнери. Себто їм треба кудись поїхати, взяти цей контейнер і привезти до пускової зони, під'єднати все й запустити. За 8-9 годин ворог здатен обробити три контейнери з точки. Ця потужність у 75 “Шшахедів”, які були випущені з трьох точок упродовж 9 годин, мабуть, і все. І речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат казав, що близько 40 із 75 було збито мобільними групами. Нам треба вище підіймати кількість таких мобільних груп, бо це найдешевший і найпростіший засіб знищувати російські “Шахеди” та крилаті ракети”, – резюмував експерт.

Нагадаємо, російські війська вранці 8 грудня влаштували по Україні атаку крилатими ракетами Х-101/555/55. Ворожі цілі досягли Київської та Дніпропетровської областей. Працювала ППО. ТСН.ua зібрав усе, що відомо про ракетну атаку вранці 8 грудня.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *