Зброя перегрівалася: воїни ЗСУ розповіли про 12-годинний бій та як їм допоміг “Усик”

На межі Запоріжжя з Донеччиною росіяни серйозно збільшили інтенсивність своїх атак. Українські воїни зі 127-ї окремої харківської бригади тероборони наголошують, що “перемог” окупантам це не приносить.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Олександра Моторного.

На фронті Україну захищають танкісти на Т-72. Зараз на Запорізькому відтинку фронту, кажуть українські військові, танкових боїв немає. Проте через російські штурми роботи у танкістів вистачає.

“Ми працюємо по їхніх вогневих позиціях. Це і крупнокаліберні кулемети, це там і, може, десь пушка стоїть”, – каже військовослужбовець 228-го батальйону 127-ї ОБр ТРО ЗСУ “Француз”.

Ворожі танки, каже комбат, на їхній ділянці фронту в полі зору з'являються мало не через день.

“Танки виїжджають кожної другої-третьої доби. А от останні рази танки просто пішли, як у фільмах, на прорив, а за ним ішла піхота”, – каже Костянтин Жидков, командир 228-го батальйону 127-ї ОБр ТРО ЗСУ.

По російських танках тут найчастіше працюють протитанкісти. Відколи 127-ма харківська бригада тероборони зайняла оборону на межі Запоріжжя з Донеччиною, воїни 228-го батальйону спалили вже не один панцерник окупантів.

“Вже підбили декілька танків, підбили МТЛБ їм. БМП. Знищуємо особовий склад. Але, звісно, важко стояти, бо противник, як скажений! Як перли – так і пруть! Групами по 8-12 осіб і по три-чотири групи”, – каже Костянтин Жидков.

Зазвичай ворожа атака триває до кількох годин, проте минулого тижня штурм тривав аж 12 годин. Бій був таким, каже командир, що зброя у його кулеметників просто припиняла стріляти через перегрівання стволів.

Піхоті того дня дуже допоміг “Усик” – це трофейний російський танк Т-72. Він заходив до України на Сумському напрямку та поламався. Після ремонту він захищає Україну.

“У кожної техніки, як і у кожного бійця, є свій позивний. Провели опитування і вирішили, що танк там повинен називатися ім'ям нашого чемпіона – “Усик”. Чемпіон дав нам дозвіл на це”, – каже Костянтин Жидков, командир 228-го батальйону 127-ї ОБр ТРО ЗСУ.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:  ЗБРОЯ перестає стріляти через ПЕРЕГРІВ! ЕКСЛЮЗИВ з межі Запоріжжя з Донеччиною

Нагадаємо, воїни ЗСУ розповіли, якої зброї потребують.

Читайте також провідні новини дня: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *