Польські перевізники знову заблокували пункт пропуску “Дорогуськ–Ягодин”

У понеділок, 18 грудня, польські перевізники знову заблокували пункту пропуску “Дорогуськ – Ягодин”. Вантажівки знову не пропускають через кордон.

Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

“Увага, польські перевізники знову заблокували проїзд вантажівок через “Дорогуськ-Ягодин”. Сьогодні, після 15:00, польські перевізники розпочали акцію протесту на під’їзних шляхах до пункту пропуску “Дорогуськ – Ягодин”, – повідомили у українські прикордонники з посиланням на Прикордонну варту Республіки Польща.

Організатори протесту планують пропускати лише по одному вантажному автомобілю на годину. Зазначається, що страйкарі будуть пропускати транспортні засоби з вантажами безпекового, гуманітарного характеру та ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються тощо.

У Держприкордонслужбі наголошують: за наявною інформацією, протестувальники не планують перешкоджати руху автобусів.

Як повідомлялося, один із лідерів протесту Павел Озигала заявив, що польські перевізники збираються заблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною до весни – до 8 березня. Йдеться про КПП  “Ягодин – Дорогуськ”.

Нагадаємо, 11 грудня на кордоні Польщі та України розблокували рух вантажівок через пункт пропуску “Ягодин – Дорогуськ”. Блокування цього найбільшого вантажного пункту пропуску тривало понад місяць.

Згодом з'явилася інформація, що польські перевізники хочуть знову блокувати “Ягодин – Дорогуськ”. Втім, мер польської гміни Дорогуськ Войцех Сава не дозволив проведення акцій.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *