Війна на Близькому Сході: Зеленський пояснив, як це впливає на ситуацію в Україні  

Росії вдалося досягнути дипломатичного “успіху” на Близькому Сході та розпалити там війну, щоб увага світу розпорошилася на два фронти — Ізраїль та Україну.

Про це глава держави Володимир Зеленський сказав під час підсумкової пресконференції у вівторок, 19 грудня.

За його словами, війна на Близькому Сході має вплив на допомогу Україні.

“Війна на Близькому Сході, як будь-яка трагедія і виклик сьогодні в Європі або на тому чи іншому континенті, за якими стоїть присутність або той чи інший вплив РФ, має вплив на допомогу Україні. Близький Схід — не виняток, і це факт. І розфокусування уваги — розфокус допомоги світу, розфокус консолідації навколо України, розфокус підтримки України на різних міжнародних майданчиках, розфокус теми України в інформаційному просторі за кордоном. Все це комплексно і дуже погано впливає на стійкість України, на нашу допомогу. Ми знаємо, що це трагедія і виклик. Ми повинні зрозуміти, що у нас повномасштабна війна і на Близькому Сході трагедія. Мої співчуття абсолютно всім загиблим у цій трагедії. Але Росія досягла тут успіху. І треба це визнати”, — сказав він.

Він наголосив, що це “серйозна робота” російських дипломатів.

“Вони не досягли успіху на полі бою, але вони досягли успіху на полі дипломатичному. Те, що вони досягли успіху саме в цьому треку, це факт. Вагатися почали деякі держави. Деякі держави почали балансувати, кому спочатку допомогти — Ізраїлю або Україні. Напевно, Україні, тому що повномасштабна війна. Хтось інший каже, що Україна вже стоїть на ногах, ми їм допомагаємо вже другий рік поспіль, а в Ізраїлю зараз такий серйозний виклик. Саме такі були голоси на початку цієї трагедії. Тому все це точно не позитивно впливає”, — зазначив він.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Пресконференція Зеленського: онлайн-трансляція! Підсумки року

Нагадаємо, раніше Зеленський озвучив, у скільки Україні стане мобілізація.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *