Кібератака на “Київстар”: чи можуть хакери зробити те саме з “Дією”

Потужна ворожа кібератака на “Київстар”, внаслідок якої робота мобільного оператора на деякий час навіть була припинена, стривожила українців.

Чи можуть хакери атакувати “Дію”, як зробили з “Київстаром”, та чи треба хвилюватися, пояснив в ефірі телемарафону керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.

Він запевнив, що ймовірна кібератака на “Дію” не дасть ворогові жодної важливої інформації. За словами представника Мінцифри, застосунок створений таким чином, що в системі “Дії” немає жодних даних жодного громадянина.

“Коли ви ставите мобільний застосунок, авторизуєтеся шляхом через BankID або NFS в біометричному документі, далі мобільний застосунок робить запит до відповідних реєстрів. Тобто до реєстру, наприклад, водійських посвідчень… і запитує, чи є в цього громадянина водійське посвідчення. Так само відбувається з усіма документами. Якщо документ є, то він надходить безпосередньо на телефон.

Умовно кажучи, поклавши систему “Дії” все одно не можна ні викрасти дані, ні нічого з ними зробити, бо вони зберігаються належним чином в державних реєстрах“, – запевнив Мстислав Банік.

Раніше повідомлялося, що Мінцифри презентувало на Diia Summit нові послуги в “Дії” та оновлений дизайн застосунку.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *