Бої за Авдіївку: чи вистачає артилеристам боєприпасів і що кажуть захисники України

Українські артилеристи практично цілодобово працюють на Авдіївському напрямку через постійні штурми окупантів. Через брак боєприпасів, стріляти доводиться з ювелірною точністю.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Руслана Ярмолюка.

Зараз українським артилеристам снарядів бракує по всій лінії фронту. Наші гармати вкопані, замасковані і закриті антидроновими сітками. Окупанти полюють за нашою артилерією адже та заважає їхнім “м'ясним штурмам”. 

Тепер у полях довкола Авдіївки та Первомайського цвинтарі ворожої техніки. Ворог, зрозумівши, що технікою не пройде, перейшов на піхотні атаки. Їх зупиняють хлопці на нулі і гармаші, які позаду прикривають спини побратимам.

Щойно аеророзвідка фіксує вихід ворожої групи на штурм – розрахунок отримує координати і гармати починають філігранно працювати.

“Цим гарматам по 30-40 років, але вони ще роблять свою справу. Практично усі цілі вражаються стовідсотково, права на помилку в гармашів немає, бо там наша піхота і її треба прикривати”, – зауважує кореспондент ТСН. 

Усі ці хлопці воюють вже по 5-6 років мають досвід і мотивацію пройшли важкі бої під Херсоном і Миколаєвим. В багатьох загинули побратими, тому опускати руки ніхто не буде, надто велика ціна вже заплачена у цих безкінечних полях і лісосмугах.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 20 грудня 2023 року | Новини України

Нагадаємо, окупанти намагаються перерізати “дорогу життя” до Авдіївки

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *