Живуть у підвалах без води й їжі: скільки людей залишилося в Авдіївці та чому вони не їдуть

Понад 1300 жителів досі залишаються в Авдіївці. Люди живуть у підвалах, по їжу та воду ходять до “Пунктів незламності”, які теж облаштовано під багатоповерхівками. Росіяни цілодобово б’ють по місту з усіх видів озброєння. До потрощеного міста вціліла єдина дорога, але й вона прострілюється із двох боків. Волонтери з гуманітарною допомогою туди доїжджають дедалі рідше.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анастасії Невірної.

До позицій окупантів з Авдіївки – менше 6 кілометрів. Росіяни луплять з авіації, атакують артилерією та дронами. Навколо – суцільна руїна.

Попри те, що в місті не залишилося вцілілих будинків, у ньому досі понад 1300 цивільних. Живуть у підвалах і кількох “Пунктах незламності”, які теж в укриттях. У місті ані їжі, ані питної води. Містяни тримаються лише завдяки гуманітарній допомозі, а її доправляють зрідка.

Мешканці авдіївських підвалів по-дитячому радіють звичайним овочам, каві та солодощам. Приїзд волонтерів називають новорічним дивом. Під час останньої поїздки волонтерів до “Пункту незламності” доправили пораненого чоловіка. Вивезти його з-під обстрілів було вкрай складно.

“Цю людину поранило вранці, йому там посікло стопу і верхню частину стегна, та ми допомагали його евакуювати до нормального шпиталю, щоб йому там надали допомогу”, – каже волонтер Євген Тузов.

Євген Тузов до Авдіївки їхав з Дніпра. Сам із Маріуполя, він чудово розуміє, що допомога авдіївцям нині життєво необхідна.

Не лише в темряві, а й без води і тепла. Мешканці авдіївських підвалів уже звикли пересуватися навпомацки під звуки вибухів. Навіть собаки на канонаду вже не реагують. У місті залишилися ті жителі, кому нікуди їхати. Кажуть, і раді б евакуюватися, але бояться невідомості і того, що залишаться сам-на-сам без житла та підтримки.

Волонтер планує до новорічної ночі хоча б раз прорватися в обстрілюване місто і привезти харчів на свята.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Бої за Авдіївку на межі! Але для місцевих ще влаштовують дива

Нагадаємо, за даними ISW, російські війська підтвердили наступ під Авдіївкою. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 грудня, показують, що вони просунулися на північний захід від Красногорівки на північно-західному фланзі Авдіївки.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *