Оцет, сода і господарське мило: як швидко й надовго позбутися неприємного запаху в котячому лотку

Не всі котики добре сприймають засоби для чищення, що мають хімічні складники. Тому можуть обходити свій туалет десятою дорогою. Щоб уникнути таких ситуацій із примхливим улюбленцем, є кілька народних методів, які допоможуть ідеально відмити котячий лоток і вбити надовго всі неприємні запахи. Розповідаємо, як за допомогою підручних засобів вимити котячий туалет і позбутися запаху сечі надовго.

Як позбутися неприємного запаху в котячому лотку народними способами

  • Оцет. За допомогою звичайного білого оцту можна відчистити котячий лоток до ідеального блиску і позбутися всіх неприємних запахів. Що для цього необхідно? Варто налити оцет до котячого туалету і залишити на пів години. Потім губкою чи щіткою треба зчистити увесь наліт і промити лоток теплою водою.
  • Харчова сода. Якщо від котячого туалету йде сильний неприємний запах, сода з легкістю впорається з цією проблемою. Для цього вам знадобляться пів літра води і дві столові ложки соди. Добре перемішайте цю суміш і налийте до котячого туалету. Потім треба взяти щітку чи губку і ретельно почистити лоток. Для більшого ефекту можна налити цей розчин і залишити лоток на ніч, він легко знищить усі забруднення й запахи.
  • Господарське мило. Цей засіб для чищення ідеально відпрацює ще до того, як на лотку з’явиться наліт від котячої сечі. Мило знищить усі неприємні запахи, не пошкодивши поверхню лотка. Також воно попередить утворення сечового нальоту. Для такого засобу треба приготувати мильний розчин із додаванням кальцинованої соди. Натріть у пів літра гарячої води пів бруска мила, ретельно все перемішайте, за бажанням можна додати трохи соди. Залийте розчин до лотка на ніч, потім почистьте всі брудні місця і прополощіть теплою водою з оцтом.

Читайте також:

Лише 5 хвилин на день: три правила для бездоганної чистоти в оселі без генеральних прибирань

Як за 2 хвилини вивести плями і бруд зі світлої куртки без прання: секрет бездоганної чистоти

Чому треба вибирати сатинову постільну білизну: вона не мнеться, розкішна і недорога

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *