5 звуків у вашій оселі, які не можна ігнорувати: перевірте свою квартиру

Ваш будинок може повідомляти вам, що щось не так, через специфічний шум чи звуки. Деякі з них свідчать про проблеми, тому вимагають негайної реакції та вжиття відповідних заходів. Якщо вчасно відреагувати на це, тоді не доведеться витрачатися на дороговартісний ремонт. Розповідаємо, які звуки у вашому будинку свідчать про те, що є проблеми і вони потребують негайного вирішення.

Які звуки у квартирі вказують на проблеми із внутрішніми комунікаціями

  • Звук води, що тече. Якщо ви закрили всі крани, а вода однаково тече, це може свідчити про витік із труби. Тому варто перевірити ванну кімнату, заглянути під раковини, подивитися на лічильники, щоб віднайти проблему протікання та якомога швидше усунути її.
  • Звук капання води з крана. Коли чути такий звук, то проблема, найімовірніше, з краном у частині картриджа, який контролює потік води. Варто це перевірити, а за потреби – замінити кран, бо така проблема може призвести до серйозніших наслідків – витікання води або складного ремонту.
  • Шипіння газових приладів. Ці звуки попереджають про небезпеку витоку газу, тому потрібно негайно перекрити трубу газопостачання і викликати спеціалістів. Не треба самостійно лагодити газове обладнання, щоб не сталося вибуху. Також не варто вмикати поряд електроприлади, бо це може бути небезпечно.
  • Гудіння від мережі електропостачання. Такі звуки можуть свідчити про те, що в системі є проблеми, які треба негайно вирішити, адже вони млжуть призвести до замикання в мережі електропостачання, ламання побутових приладів і пожежі. Тому щоб уникнути таких проблем, якщо є якість незрозумілі звуки від розеток, вимикачів і лічильника, варто негайно викликати електрика.
  • Булькання в туалеті. Коли з унітазу йдуть такі звуки,отже, проблемою може бути засмічення або поломка сантехніки. Якщо ви самостійно не зможете вирішити питання засмічення каналізації, тоді краще звернутися до сантехніка, який проведе діагностику каналізаційної системи та усуне проблему.

Читайте також:

Не кладіть ці продукти до морозилки, бо доведеться купувати до новорічного столу нові

Меламінова губка творить дива без мийних засобів – вам неодмінно захочеться мати таку помічницю

Оцет, сода і господарське мило: як швидко й надовго позбутися неприємного запаху в котячому лотку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *