Ажурні млинці на молоці та окропі: не рвуться і не липнуть до сковороди
Млинці за цим рецептом виходять тоненькими, з великою кількістю дірочок. Для їх приготування інгредієнти беруться порівну – по склянці.
Інгредієнти для приготування млинців:
- борошно – 1 скл.,
- молоко – 1 скл.,
- окріп – 1 скл.,
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 3 ст. л.,
- сіль – 0,5 ч. л.,
- олія – 1 ст. л.
Приготування ажурних млинців:
- Змішайте сирі яйця й сіль. Всипте цукор і ретельно збийте масу вінчиком. У разі, якщо плануєте робити солодку начинку, кількість цукру зменште.
- Коли з’явиться легка пінка, влийте молоко. Продовжуйте перемішувати масу вінчиком.
- Просіяне борошно додавайте невеликими порціями, продовжуючи перемішувати. Залиште на хвилин 20.
- Влийте до маси крутий окріп. Одразу ж починайте перемішувати масу. Наприкінці влийте олію. Тісто має вийти достатньо рідким.
- Розігрійте пательню на вогні. Влийте трохи олії та промастіть нею всю поверхню. Змащувати олією потрібно лише перед першим млинцем. Решту тіста наливайте на суху сковороду.
- Млинці смажте з обох боків до появи золотавої скоринки – достатньо однієї хвилини з одного боку і пів хвилини – з іншого.
Млинці на окропі завжди виходять візерунчастими й тоненькими. За потреби молоко можна замінити кефіром, теж вийде смачно.
Читайте також: