Масований ракетний обстріл Харкова: куди “прилетіло” та що кажуть люди про терористичні удари РФ (фото, відео)

Російська терористична армія не припиняє масовані обстріли Харкова. Станом на зараз відомо про 62 постраждалих, серед яких 6 дітей. Ще одна людина загинула. Шість ракет “Іскандер-M” запустили росіяни по середмістю напередодні. Влучання зафіксували в подвір’я житлових будинків, розбиті газопровід і спортивний комплекс.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Вікторії Стрельцової.

Окупанти обстріляли житлові будинки

Напередодні російські терористи поцілили у двір житлового будинку. Рятувальники та поліція виносили поранених до швидкої. Тим часом скривавлені люди рятували з квартир хатніх улюбленців. Довкола все розбите.

“Повилітали всі вікна, всі двері. Все повилітало. Немає нічого. Я лежала в ліжку. Мене накрило і я вкрилася пледом. Я не уявляю, як жити далі. Зима на вулиці, і де нам жити – незрозуміло”, – каже потерпіла.

Росіяни запустили по місту одразу шість ракет. Після ударів спалахнули пожежі. Крім того, вибуховою хвилею заклинило двері в кількох десятках квартир – і їхні мешканці опинилися у пастці. Рятувальники евакуйовували їх через вікна. Там, де не могли дістатися до них – вибивали двері.

Саме так врятували родину Артема. Його дружина та півторарічна дитина вже в безпеці, їх прихистили родичі.

“Горіла складська будівля, горіли легкові автомобілі, кіоск, а також газ, який витікав із труби багатоповерхового будинку”, – каже речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Волонтерка розповіла, як врятувала себе та сина

Поранених налічили вже понад пів сотні. Серед них і відома в місті волонтерка Наталя Попова, яка дивом встигла врятувати свого сина.

“Ми почули перший вибух і я схопила дитину з ліжка та швидко закинула його у ванну. Пройшло буквально декілька хвилин, я пішла брати простирадло, щоб його закрити, і в цей момент прилетіла ракета сюди. І вже тоді мене просто вікно вдарило по спині та закинуло до ванної кімнати. У мене скло позаходило. Вже вийняли, перемотали там під штанами. Скло тут, скло тут”, – каже Наталя Попова.

Саме в її будинку поранених – найбільше. Люди кажуть, їх врятувало те, що встигли сховатися в коридорах.

Ще дві ракети влучили в подвір’я іншого будинку. Одразу після прильоту мешканці взялися за прибирання. Допомагають комунальникам не лише потерпілі, а й люди із сусідніх будинків.

Загалом вибуховою хвилею у Харкові пошкодило чотири десятки будинків. Людей із них відселили, тим, хто не має де жити, дадуть кімнати в гуртожитках. Майно у розбитих квартирах цілодобово охоронятимуть поліцейські.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Харків нищать щодня! Росіяни вгатили по школі!

Нагадаємо, в Києві внаслідок ворожого обстрілу напередодні дві людини загинули і 49 зазнали поранень.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *