Удар по Україні “Кинджалами”: експерт розповів, коли РФ може знову атакувати

Окупаційна армія Росії 2 січня атакувала Київ 10 ракетами “Кинджал” – їх усі успішно збила ППО. Від 2022 року це було найбільше одноразове застосування цих ракет.

Як розповів в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко, це був повноцінний терор населення України, адже росіяни завдавали ракетних ударів у період свят – 29 грудня та 2 січня.

“Ракети “Кинджал”, які є дефіцитними в РФ, російське військове командування застосовує саме по тих об'єктах, які вважає надважливими для знищення. Але наразі ми не можемо сказати, які об'єкти були під прицілом ракет “Кинджал” у ніч проти 2 січня, тому що вони всі були професійно знищені завдяки роботі нашої протиповітряної оборони”, – зазначив він.

Як часто Росія може бити “Кинджалами”

За словами експерта, у росіян ракет “Кинджал” – невелика кількість, вони їх не можуть використовувати багато.

“Росіяни наразі використовують для ударів саме ті ракети, які виробляють. Вони виробили та одразу відправили для накопичення боєкомплекту. Отже ця кількість у них не нескінченна”, – пояснив він.

Коваленко також додав, що підготовка до такого масованого ракетного удару по Україні відбувалася не за день, не за два і навіть не за декілька тижнів.

“Вона (підготовка – ред.) розпочалася ще восени”, – резюмував він.

Нагадаємо, Коваленко пояснив, чому РФ запустила по Україні саме 10 “Кинджалів.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *