Ідеальне тісто для пельменів та вареників: який ігредієнт потрібно додати, що вони не розварювались
Що потрібно додати до пельменів і вареників, щоб вони не розварювалися
Щоб пельменне тісто залишалося міцним, еластичним і дуже смачним, необхідно додати до нього трохи крохмалю. Крім того, що таке тісто не розварюється, воно є чудовою альтернативою звичайному, коли немає під рукою яєць. Також цей рецепт чудово підійде під час посту. Завдяки додаванню крохмалю тісто буде таким, як із додаванням яєць.
Інгредієнти та пропорції для приготування тіста для пельменів і вареників:
- борошно пшеничне – 550 г,
- крохмаль картопляний – 3 ст. л.,
- вода – 350 мл,
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування тіста:
- До просіяного борошна додайте крохмаль і сіль.
- Поступово вливайте в борошно воду, замішуйте тісто до однорідності.
- Поставте замішане тісто до холодильника на годину.
Таке тісто не розварюється, його можна використовувати для приготування пельменів і вареників з будь-якою начинкою.
Читайте також: