Блокування польського кордону: у ДПСУ розповіли про ситуацію на пунктах пропуску

На польсько-українському кордоні залишаються заблокованими три пункти пропуску, один працює. У чергах біля КПП стоять сотні вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Блокування триває. Це три напрямки – пункти пропуску “Ягодин”, “Рава-Руська”, “Краківець”. “Шегині” був розблокований на днях і там інтенсивність залишається”, – сказав Демченко.

Навпроти пункту пропуску “Шегині” спостерігається черга, бо і водії, і перевізники шукають маршрути, якими вони можуть перетнути кордон.

“1000 вантажних транспортних засобів станом на ранок сьогодні перебувала навпроти “Шегині”. І десь 800 транспортних засобів навпроти тих трьох напрямків, які надалі блокують”, – додав речник.

Нагадаємо, 6 грудня уряд Польщі домовився з фермерами про призупинення протесту на пункті пропуску “Медика-Шегині”. Міністр погодився на реалізацію усіх вимог фермерів. 

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною ще 6 листопада 2023-го у пунктах пропуску “Ягодин – Дорогуськ”, “Краківець – Корчова”, “Рава-Руська – Хребене”. 23 листопада до них приєднались польські аграрії у пункті пропуску “Шегині-Медика”, висуваючи свої вимоги.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *