Співробітники Bihus.Info вживали наркотики: керівництво проєкту заявило про стеження і прослуховування

До Мережі “злили” відео, на якому працівники команди розслідувачів Bihus.Info вживали наркотики.

Відео зʼявилося на сайті “Народна правда”.

“Журналісти вирішили закинутись наркотою прямо на новорічному корпоративі. Вони спеціально виїхали у заміський комплекс за Києвом”, – йшлося в повідомленні.

Що кажуть у Bihus.Info

У Bihus.Info вже прокоментували ситуацію. Там уточнили, що на відео – дійсно частина команди проєкту, але не журналісти, а оператори.

“Я тепер маю виправдовуватися за цілком дорослих людей, які у свій вільний час виявилися, буду відвертим – довб**обами. Всі причетні отримують пизд*в і кадрові чистки. І за сам факт вживання окремо, і за те, що… як би це сформулювати… Ну загалом по всіх пунктах – ну довб**оби же! А я не люблю працювати з довб**обами”, – зазначив керівник проєкту Денис Бігус.

“Щодо історії з нашими операторами. Команда усвідомлює всю жесть ситуації. Звісно, прослуховування і спостереження були незаконними, а цілі тих, хто записував, зрозумілі. Та це не є виправданням тому, що ми побачили на відео – а саме вживання заборонених речовин кількома нашими колегами. Ми маємо бути чесними, адже вимагаємо чесності від інших”, – йдеться в заяві редакції.

У Bihus.Info зазначили, що частина команди порушила принципи і цінності проєкту, тому наслідком будуть “жорсткі кадрові зміни”.

У проєкті пообіцяли, що всі їхні працівники здадуть тести на вживання наркотиків. Про результати обіцяють повідомити згодом.

У Bihus.Info заявили про стеження і прослуховування

Попри анонсовані кадрові зміни Денис Бігус заявив про незаконність дій невідомих щодо вже ексспівробітників.

“По-перше, їм прослуховували телефони, де вони обговорюють, що їм треба купити, бо вони без цього корпоратив “не вивезуть”. По-друге, у будиночку, де вони жили, встановили камеру і зняли процес вживання”, – сказав Денис Бігус.

Редактор Bihus.Info Максим Опанасенко у коментарі Нromadske сказав, що співробітників Bihus.Info прослуховували, а також стежили за ними, щонайменше декілька місяців.

За його словами, наразі Bihus.Info розглядають можливість звернення до правоохоронців із заявою про стеження за співробітниками проєкту, а також самостійно працюють над зʼясуванням того, “хто за цим стоїть”.

Заява голови комітету ВР з питань свободи слова

На інцидент відреагував і голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

“Щодо “корпоративу” окремих працівників Bihus.info та зливу відео в мережу. Посвідчення журналіста, прокурора чи депутата не є і не може бути підставою для порушення закону. Жодного. Але прихована зйомка, злив відео і тиск на медіа також неприпустимі… Необхідно з'ясувати, хто і з якою ціллю шпигував та завдяки кому матеріали потрапили в публічний доступ”, – зазначив нардеп у Telegram.

Раніше автор розслідування про яйця по 17 грн для ЗСУ, журналіст Юрій Ніколов заявив про залякування.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *