В рази дешевше й ефективніше, ніж мийний засіб: чим за кілька хвилин помити гори посуду

Миття посуду – це щоденна не дуже приємна рутина. Особливо коли доводиться відчищати каструлі, сковорідки чи тарілки від застарілого нальоту та жиру. А мийні засоби, навіть досить дорогі, не завжди дають раду з таким завданням. Однак, є кілька засобів, яким користувалися наші бабусі, які не мали під рукою гелів для миття посуду. І досить часто в домі не було гарячої води, але посуд завжди сяяв чистотою. Розповідаємо, як відмити посуд до чистого сяяння підручними засобами.  

Чим помити жирний брудний посуд, якщо немає мийного засобу

  • Харчова сода. Для того, щоб відмити бруд, застарілий наліт жиру та нагар, треба із соди та води зробити пастоподібну суміш. Вона на відмінно впорається з брудним посудом, надасть йому чистого блиску. Ще сода має антисептичні властивості, тому нею можна обробити кухонне начиння.
  • Нашатирний спирт. Для того, щоб позбутися брудного нальоту на тарілках чи склянках, треба нанести на ганчірку трохи спирту і протерти брудні місця, ваш посуд вмить стане як новий. Такий метод ідеально підійде для тьмяного скляного та білого посуду.
  • Лимонна кислота. Таким методом можна позбутися накипу та нагару на посуді. Треба засипати у посуд 2 чайні ложки кислоти, залити водою і прокип’ятити кілька хвилин, потім промити теплою чистою водою.
  • Господарське мило. Це мило має лужну властивість, тому прекрасно впорається з жиром, брудом та нагаром. Для цього варто натерти трохи мила, додати теплої води і отриманим розчином добре вимити посуд.
  • Оцет. Таким методом можна за кілька хвилин позбутися нагару на каструлях та сковорідках. Варто зробити суміш з оцту та води у пропорції 1:1, залити у брудний посуд і прокип’ятити. Залишки бруду треба змити губкою, а потім ретельно прополоскати чистою водою. Також суміш води та оцту добре впорається із жирним посудом.

Читайте також:

Як за 10 хвилин прибрати дім перед приходом гостей: чистота збережеться надовго

Старі рушники стануть новими: махрові будуть, як пух, а кухонні – наче щойно з магазину

Ефект буде помітним вже через кілька годин: ось чому варто прив'язати лимон до кухонного крану

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *