Захід платить двічі: Кулеба дорікнув за російські атаки зброєю з західними компонентами

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що країни Заходу роблять недостатньо, щоб зупинити постачання своїх технологій до Росії.

Про це міністр сказав під час “Українського сніданку” в Давосі, повідомляє ZN.ua.

Кулеба відповів на запитання, які в України плани на наступні кілька місяців: “Ми збираємось боротись і виграти”.

Водночас, додав міністр, є ще один серйозний момент, який має значення.

“Майже у всьому озброєні, у російських ракетах, які ми збиваємо чи перехоплюємо за останні два роки, які були вироблені у Росії, багато західних запчастин. Дехто навіть каже, що 95% сучасної російської зброї приходить із Заходу“, – повідомив голова українського МЗС.

Читайте провідні новини дня:

Він пояснив, що це відбувається не тому, що санкції не працюють, а тому, що Росія побудувала чудові бізнес-схеми, щоб обходити ці санкції.

У Заходу найкраща бізнес-розвідка в світі. Я не вірю, що у Заходу немає можливості відстежити ці схеми і перекрити“, – зазначив Кулеба.

Він звернув увагу, що в такій ситуації західним державам доводиться платити двічі. Спершу вони платять, допомагаючи у відновленні знищених ворогом українських міст.

“А по-друге, ви платите своєю репутацією, коли Україну руйнує зброя, яка летить і стріляє, тому що її складовими є ваші запчастини, які доходять до Росії”, – сказав міністр.

Нагадаємо, Росія досі уникає санкцій щодо технологій, необхідних для війни проти України. Так, за даними видання Business Insider, нещодавно РФ імпортувала електроніку “високого пріоритету” майже на 9 млрд дол., яку США та їхні союзники заборонили ввозити до країни-агресорки.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *