Апокаліпсис на Закарпатті: все про наслідки негоди в області

Апокаліпсис на Закарпатті. Через рясні дощі та підняття ґрунтових вод річки вийшли з берегів. Заливає будинки й автошляхи.

Всі деталі стихійного лиха розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Панченко.

Велика вода на Закарпатті

На Закарпатті вирує негода. В гірських річках області на кілька десятків сантиметрів піднявся рівень води. Жителі регіону почали потерпати від потоків, які заливають будинки, городи та автошляхи.

Як зазначають у ДСНС, внаслідок негоди на Закарпатті 18 січня були підтоплені 5 підвальних приміщень, 11 обійсть і 330 гектарів сільськогосподарських угідь. Накоїли лиха опади в селі Стройне неподалік Мукачева. І хоча вода ще не дісталася осель, а стоїть на городах, вона піднімається й далі аж до самих будинків.

Рятувальники працюють

Через інтенсивні дощі залило й дороги. Рух автівок на автошляху Н-09 між населеними пунктами Вільхівка та Гребля заблоковано. Також на дорозі Т-07-19 між селами Великі Комʼяти і Заріччя стався перелив води через проїжджу частину.

Поки ділянка відкрита для проїзду, повідомляє журналіст Віталій Глагола у своєму телеграм-каналі. А от на відрізку шляху між населеними пунктами Дубриничі та Перечин ситуація дещо гірша. Ще трохи – і машини будуть пливти, а не їхати.

Читайте провідні новини дня:

Не пощастило й жителям села Бронька Хустського району. Через опади річка вийшла з берегів і майже знесла міст.

@victoria_k_m Повінь 2024 Закарпаття #повінь #паводок #паводок2024 #закарпаття #великавода #закарпаттяпойме #біда ♬ الصوت الأصلي – ⚡️ ⚡️

Рятувальники виїжджали для відкачування води з приватних дворогосподарств, а також одного дитячого садка в Ужгороді, Перечині, Рахові, селі Сойми на Хустщині та селищі Дубове Тячівського району. Дісталася вода й до помешкань. У селі Голубине Мукачівського району затопило окремі будинки.

Коли негода вщухне

На порталі Гідрометцентру було зазначено, що 19 січня на Закарпатті дощитиме весь день, також можливий мокрий сніг. Водночас складність погодних умов – І рівень, жовтий. Зазначається, що на річках на півдні регіону рівень води може піднятися на 1-6 метрів. Дощі в регіоні, за прогнозами синоптиків, мають припинитися за кілька днів, тоді вода піде на спад.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: АПОКАЛІПСИС НА ЗАКАРПАТТІ! Населені пункти йдуть під воду!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *