Суд розглянув апеляцію щодо запобіжного заходу бізнесмену Мазепі – подробиці

Київський апеляційний суд 23 січня залишив під вартою директора інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу. Але зменшив розмір застави з 349 мільйонів 700 тисяч гривень до 21 мільйона гривень.

Про це повідомляє “Суспільне” із зали суду.

Ігоря Мазепу підозрюють у незаконному заволодінні землею в Київській області.

Сам бізнесмен Мазепа брав участь у засіданні відеозв'язком, оскільки його не встигли доправити до зали суду.

Його адвокат Тарас Пошиванюк долучив 10 листів про взяття Мазепи на поруки, серед яких був і народний депутат Андрій Герус.

“Щодо ризику ухиляння від органу досудового розслідування та суду. Мазепа протягом кримінального провадження близько 80 раз виїжджав за кордон і повертався. Тому жодного ризику виїзду і переховування немає”, – сказав юрист.

Своєю чергою прокурор Євген Сльота вимагав скасувати ухвалу суду першої інстанції в частині застави та призначити нову альтернативу в розмірі 700 мільйонів гривень.

Один із друзів бізнесмена Андрій Калашніков, який виступив із бажанням взяти того на поруки, заявив, що знає Мазепу вже 20 років, і висловив упевненість, що “він не бігатиме від судового процесу”.

Також поручителі Мазепи заявили, що він співпрацюватиме зі слідством.

“Зі свого боку буду докладати зусиль, щоб він брав участь у цьому провадженні”, – додав його поручитель.

Заслухавши позиції всіх сторін, суддя вирушив до нарадчої кімнати.

Повернувшись, суддя поінформував про рішення частково задовольнити апеляційні скарги адвоката та прокурора.

“Постановити нову ухвалу про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 27 лютого із правом внесення застави в розмірі 21 мільйона гривень. Заяви про взяття на поруки відмовити”, – заявив суддя.

Раніше адвокати компанії EQUITY подали апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2024 року в інтересах свого клієнта – Ігоря Мазепи.

Того ж дня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід бізнесменові Ігорю Мазепі. На час слідства підозрюваний перебуватиме під вартою у слідчому ізоляторі.

Спершу прокуратура вимагала для затриманого тримання під вартою з можливістю вийти на свободу, сплативши заставу в розмірі 700 млн гривень.

Ігорю Мазепі інкримінують протиправне заволодіння землями, на яких зведено гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС, – для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі на Київщині. Goodlife Park побудовано 2013 року, він має площу 40 га, яхт-клуб, мініготель, ресторан, дитячий парк, спортивні майданчики та фітнес-центр.

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про затримання Ігоря Мазепи.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *