У Польщі до 150 міст і сіл страйкують проти українського імпорту – подробиці

В Польщі сьогодні, 24 січня, розпочинаються протести фермерів, які вимагають захистити їхній бізнес від імпорту з України. Щонайменше 150 міст і сіл виходять на антиукраїнський мітинг. Акції з тракторами та іншою технікою на дорогах заплановані в понад 150 населених пунктах по всій території Польщі.

Про це йдеться у повідомленні RMF FM.

Фермери вимагають зупинити безконтрольний імпорт с/г продукції з України та інших країн за межами ЄС, які не дотримуються стандартів. Польські аграрії кажуть, що вони опинилися у неконкурентному становищі, тому що вони у своїй діяльності зобов'язані виконувати низку правил і додатково витрачати кошти на певні заходи захисту довкілля, тоді як на виробників третіх країн ці вимоги не поширюються.

Також польські громадяни закликають готувати “стратегію щодо вступу України до ЄС у сфері сільського господарства” з поділом на сектори та вимагають перегляду спільної європейської політики у сфері сільського господарства.

“Фермери невдоволені низкою обмежень, пов’язаних з Європейським зеленим курсом, і хочуть змін та більшої гнучкості в національній стратегії на весь період до 2027 року”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, прем’єр Денис Шмигаль напередодні зустрівся з колегою Дональдом Туском та обговорив багато питань щодо співпраці, а саме вільний рух товарів через кордон, розбудову прикордонної інфраструктури та співпрацю у сфері енергетики.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *