Для чого росіянам була потрібна провокація з Іл-76: пояснення політичного експерта

Провокація з Іл-76 потрібна була росіянам з декількох причин.

Про це політичний експерт Вадим Денисенко сказав в етері телеканалу “Еспресо”.

“Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков сьогодні заявив, що жодного міжнародного консорціуму щодо розслідування падіння літака Іл-76 не буде. Це пояснює те, що це винятково російська історія, і це стосується винятково пропаганди РФ. Це була класична двоходівка. Перший хід РФ – це був розстріл людей на базарі в Донецьку. Після цього Лавров на засіданні Радбезу ООН розповідав, що українці вбивають мирних жителів. Потім відбувається історія з Іл-76”, – зауважив Денисенко.

За словами політичного експерта, провокація з Іл-76 була потрібна росіянам з декількох причин.

“Перша причина – це те, що все відбувається напередодні рішень США та Бундестагу щодо виділення коштів і далекобійних ракет Taurus Україні. Це може на деякий час відтермінувати розв'язання цих питань. Другий момент, який дуже важливий. Ми повинні розуміти, що для РФ один із найважливіших наративів на 2024 рік – це наратив: Росія хоче переговорів, а Україна не хоче. І третя причина – це спроба хитнути ситуацію на території України. Нібито українці вбивають своїх військовополонених. Це була підготовлена двоходова комбінація РФ”, – пояснив Денисенко.

Падіння літака Іл-76 під Бєлгородом

Головне управління розвідки підтвердило, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими, який так і не відбувся. Однак досі ГУР не має підтвердженої інформації, хто саме перебував на борту літака та в якій кількості.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *