Деокупація Криму: експерт сказав, на якій стадії операція

Спецоперація зі звільнення Криму триває. Зокрема, Україна завдає потужних ударів по російських об'єктах у Росії та Криму.

Про це в ефірі 24 Каналу сказав заступник директора Центру дослідження армії Михайло Самусь.

На якому етапі операція зі звільнення півострова

Як зазначив Самусь, удари виконують різні завдання: стратегічні (удари по території Росії) та оперативні (удари по Криму). Так, операція з деокупації півострова наразі перебуває на стадії “формування”. Зокрема, йдеться про знищення Силами оборони важливих об'єктів:

  • штабу Чорноморського флоту;
  • запасного командного пункту й інших командних пунктів, які перебувають у вузлі зв'язку;
  • систем протиповітряної оборони;
  • місця базування авіації;
  • корабельного складу тощо.

“Українські Сили оборони абсолютно методично здійснюють операцію з деокупації Криму. Вона здається ще далекою до проведення наземної операції, але її проводитимуть вже після підготовчих заходів зі знищення авіації, ППО та інших ударних систем на території Криму”, – зазначає заступник директора Центру дослідження армії.

Експерт запевняє: російський флот має назавжди втратити можливості домінувати в Чорному морі. Так, Україна зможе повернути під свій контроль Крим, територіальні води й економічну зону.

Раніше стало відомо, що в ніч проти 1 лютого був уражений ракетний катер “Івановець”. По ворожому судну відпрацювали українські морські дрони.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *