На військовій техніці окупантів помітили нові позначки

Дві нові позначки на військовій техніці російських загарбників зафіксовані, зокрема, в Маріуполі. Що вони означають, достеменно невідомо.

Про це повідомив у Telegram радник Маріупольського міського очільника Петро Андрющенко.

“Трикутник у трикутнику. Зафіксовано на техніці, що рухалася в бік лівобережжя та Новоазовська з Бердянського напрямку. Місце базування – новий полігон на північний схід від Маріуполя в Новоазовському районі. Х у квадраті. Зафіксовано на техніці, яка рухалася з Новоазовського напрямку через Маріуполь у бік Бердянського напрямку. Вірогідно – новий підрозділ, який формується на ділянці від Бердянська до Приморського”, – написав він.

“Поява нових позначок / маркувань окупантів підтверджує наші твердження про формування саме нових, а не доукомплектування старих підрозділів. Що своєю чергою знову підтверджує, що у росіян немає проблем із вербуванням / мобілізацією”, – написав він.

За його даними, основна частина резервів, які було сфромовано на північний захід від Маріуполя, перекинуті на ділянку фронту Вугледар – Мар’їнка. Штурмові підрозділи, марковані V у квадраті, перекинуті на північ Донецької області, на їхнє місце заведені підрозділи, марковані Z у квадраті. Триває їхня підготовка на всіх полігонах від Маріуполя до Бердянська.

Символи Z і V на техніці росіян: що вони означають

З початком повномасштабної війни Росії проти України окупанти почали наносити дивні символи на свою військову техніку – Z і V.

Як пояснювали в Генштабі ЗСУ, латинські літери означають регіон, з якого ведеться наступ, чи призначення підрозділу:

  • Z – східні сили РФ
  • Z, обведена квадратом – сили РФ з окупованого Криму
  • О – сили з території Білорусі
  • V – морська піхота
  • Х – чеченці (кадировці)
  • А – сили спецпризначення (СОБР, АЛЬФА)

Як ці символи пояснюють у РФ

На офіційній сторінці Міноборони РФ в Instagram пропонують своє пояснення символів Z іа V. Там кажуть, що ці літери означають: “Zа перемогу” (“Zа победу”), “Сила V правді” (“Сила V правде”) та “Завдання буде виконано” (“Задача будет выполнена”).

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *