Як з 20 кущів картоплі викопати 40 відер: секретний інгредієнт, який кладуть до лунки навесні

Більшість городників під час висаджування картоплі вносять у лунки гній. Хоча такий природний компонент і є доволі ефективним, проте не завжди після його використання можна отримати дійсно великий урожай і великі бульби.

Якщо ви хочете виростити для власного споживання кілька мішків дійсно великої картоплі і щоб вона додатково була екологічно чистою, киньте до лунки невелику кількість пресованих пшеничних висівок, які зазвичай купують як корм для домашніх тварин і птиці.

Висівками називають лушпиння зерен пшениці. В них містяться вітаміни групи В, цинк, калій, селен, фосфор, кальцій, магній, залізо, протеїн, зола і клітковина. Всі ці речовини потрібні для того, щоб виростити міцну картоплю.

Якщо ви купуєте висівки у гранулах, тобто пресовані, потрібно додатково їх замочити у воді за добу до висаджування картоплі. На одне відро висівок потрібно три відра води. Вони мають постояти так ніч.

Потім у кожну лунку кидають не менше 300 г цієї кашки, присипають землею і вже потім викладають самі бульби. З 20 кущів картоплі ви точно восени зберете не менше 40 відер. І всі бульби будуть великими.

Пшеничні висівки продаються у спеціалізованих магазинах кормів для домашніх тварин і птиці, на ринках, фірмових магазинах підприємств. Але варто звернути увагу – якщо у вас водяться земляні щурі, тоді такий інгредієнт краще не використовувати.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *