Армія РФ просувається біля Бахмута – ISW

Російські окупаційні війська просунулися на захід від Бахмута Донецької області на тлі позиційних боїв у цьому районі потягом минулої доби, 13 лютого.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики з посиланням на речника української бригади повідомляють, що російські сили частково просуваються поблизу Богданівки, що на північному заході від Бахмута, та захоплюють цілі буреломи і ліси території поблизу населеного пункту. 

Крім того, представник ЗСУ заперечив заяви деяких мілблогерів з РФ, що нібито загарбники просунулися в межах двох кілометрів від Часів Яр. Зазначається, що російські мілблогери стверджували 12 і 13 лютого, що частини 98-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ) просунулися в напрямку Богданівки, на захід від траси O0506 (Хромове-Часів Яр), а також в бік Іванівського (на захід від Бахмута). 

Зазначається, що позиційні бої тривали на північний схід від Бахмута в районі Білогорівки та Веселого, на північний захід – районі Богданівки, на захід від міста – в районі Іванівського, на південний захід – в районі Кліщіївки та Андріївки та на південь – в районі Шумів і Південного. 

Нагадаємо, заступник головного редактора BILD Пауль Ронцхаймер вважає, що окупанти РФ прагнуть захопити Часів Яр Донецької області. Росіян посилили атаки на це місто. 

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *