У Польщі фермери під час блокади влаштували скандал через гуманітарну допомогу Україні та черницю

У Польщі під час блокади кордону стався скандал через гуманітарну допомогу Україні та черницю. В пункті пропуску “Медика”, де мав бути вантаж з гуманітарною допомогою від краківського “Карітасу” для України, були й нібито автомобільні запчастини з Німеччини.

Про це пише польське видання onet.pl.

Хоча польські фермери пообіцяли, що пропускатимуть вантажівки з гуманітарною допомогою для України, цього так і не сталося. Вони вирішили перевіряти навіть такі вантажі.

Поляки заявили, що вони нібито викрили “аферу”. Пікетувальники стверджують, що начебто у двох вантажівках, які мали перевозити ковдри та одяг, передані “Карітасом” Кракова для нужденних у Дрогобичі (Львівська область), були виявлені ще і ящики з автозапчастинами з Німеччини.

Монахиня, яка супроводжувала вантаж, намагалася пояснити пікетувальникам, що ковдри та інші теплі речі були у вантажівці також. Згодом вона в коментарі польським ЗМІ зазначила, що ситуація для неї теж була незрозумілою.

Краківський “Карітас” дистанціювався від інциденту. В короткому коментарі, розміщеному в соціальних мережах, там стверджують, що справді передали ковдри та одяг дрогобицькому “Карітасу”, але лише це.

“Саме про це йдеться в документі з нашим ім'ям. Перевезення організував “Карітас” з Дрогобича. Про решту транспорту ми нічого не знаємо, а сестра з фотографій не є працівницею краківського “Карітасу”, але, ймовірно, пов'язана з “Карітасом” із Дрогобича”, – йдеться у поясненні організації.

Нагадаємо, раніше польські протестувальники зірвали замки з фур і висипали українське зерно. Інцидент стався на кордоні перед Дорогуськом. Свої дії учасники блокади пояснювати відмовилися.

Речниця поліції міста Хелм Ева Чиж каже, що у справі з українським зерном наразі збирають докази та опитують свідків. Поки вони нікого не затримували.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *