“Без крові позбутися Путіна не вдасться”: Подоляк – про смерть Навального, її наслідки та про те, що потрібно робити Заходу

Росія демонстративно вбиває опонентів. І це означає для всіх нас, що з тією системою жодного компромісу і жодної домовленості бути не може.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі “1+1”.

“Я хочу, щоб наші партнери усвідомили просту річ. Смерть Навального, а, безумовно, це штучна смерть, оці тотальні арешти антивоєнних активістів у Російській Федерації та пожиттєві терміни ув’язнення, які вони отримують, масштабна, геноцидного плану війна в Україні – це все означає, що путінська система вже має такий вигляд, як неосталіністська воєнна диктатура. Це навіть не просто абсолютизм такого авторитарного типу класичного… Вони демонстративно вбивають опонентів. І це означає для всіх нас, що з тією системою жодного компромісу не може бути і жодної домовленості”, – наголосив він.

Подоляк переконаний, що путінську систему в Росії можна змити тільки кров'ю.

“Може бути тільки або-або… Перше, тактичні поразки (Росії – ред.), а для цього Україна має отримати необхідний інструмент… І паралельно з тим у Росії, якщо це хочуть усвідомити наші російські (я зараз з певною іронією говорю) опозиціонери – це не підпис за якогось там кандидата, який буде брати участь у виборах, яких у Росії немає. Це повноцінна кривава революція. Тобто через кров можна буде змінити цю систему. І тому санкції у зв’язку зі смертю Навального, безумовно, потрібні. Потрібен “акт Навального” (за аналогією з “актом Магнітського, – ред.)”, але це точно не призведе до демонтажу системи… Без крові позбутися Путіна не вийде”, – резюмував радник керівника Офісу президента.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео “Авдіївка, безпекові угоди і смерть Навального! Інтерв’ю Михайла Подоляка”.

Нагадаємо, російський опозиціонер і політв'язень Олексій Навальний 16 лютого помер у колонії особливого режиму в селищі Харп за полярним колом. РосЗМІ пишуть, що у Навального нібито обірвався тромб.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *