Ви не впізнаєте свій сад цього літа: підживіть квіти такими копійчаними засобами

Для троянд – бананова шкірка

Трояндові кущі неймовірно пишно квітнутимуть, якщо приготувати для них настоянку з бананової шкірки. Все тому, що цим рослинам потрібен калій, який міститься в бананах.

Приготувати таке добриво дуже просто. Треба взяти один літр води, розчинити в ній 2 чайні ложки соди й додати подрібнену шкірку одного банана. Так ви змиєте всі хімічні речовини, якими обробляють ґрунт.

Для гортензій – кавова гуща

Кавову гущу в жодному разі не варто викидати. Вона містить приблизно 2% азоту, а також кальцій, калій, магній, залізо. Всі вони підходять гортензіям, рододендронам, азалії та магноліям.

Внести кавову гущу можна також під чорницю і моркву. Для цього просто вилийте залишки на землю під кущами. Також можете приготувати спеціальне добриво. На 10 літрів теплої води візьміть одну склянку гущі, настоюйте кілька годин, а потім підлийте рослину.

Для півонії – дріжджі та хліб

Півонії фахівці радять підживлювати настоянкою з хліба двічі на рік: навесні та влітку. Для приготування добрива треба взяти залишки чорного хліба, порізати їх кубиками і замочити у відрі води. Додатково можете туди ж додати рубану кульбабу чи кропиву. Щоб пішов процес бродіння, суміш треба залишити настоюватися на тиждень.

А щоб зробити підживлення з дріжджів, візьміть 200 грамів свіжого продукту, літр теплої води, а коли суміш розчиниться, її ще розводять у 10 літрах води. Такий склад підійде для будь-якої рослини (крім часнику, цибулі та картоплі). Але найбільше “полюбляє” його саме півонія.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *