Смерть Навального: в РФ продовжуються акції пам’яті – людей затримують силовики (фото, відео)

У містах Росії тривають акції пам'яті через смерть опозиціонера Олексія Навального у колонії, про що стало відомо 16 лютого. Російські силовики затримують учасників акції пам'яті та руйнують меморіали. 

Про це пишуть російські пабліки.

Так, у Владивостоці прибрали квіти зі стихійного меморіалу у сквері Віри та Надії, а в Ульяновську біля пам'ятника жертвам політичних репресій. У Москві також зруйнували меморіал пам'яті Бориса Нємцова на Москворецькому мосту.

В російських містах продовжують нести квіти до пам'ятників жертвам політрепресій або ж до імпровізованих меморіалів у пам'ятних місцях.

Затримання людей почалися в Новосибірську біля стихійного меморіалу Навального в Наримському сквері. Відомо як мінімум про двох затриманих. 

Як пишуть Telegram-канали, поліція у Новосибірську під приводом “повідомлення про мінування” понад 16 годин тримає оточення біля пам'ятника жертвам політичних репресій. Містяни залишають квіти на згадку про Олексія Навального біля цього меморіалу та у Першотравневому сквері біля хреста 2000-річчя Різдва Христового.

У Томську затримали фотографа Святослава Зирянова – проте пізніше його відпустили. 

Наразі відомо про вже понад 100 затриманих, більшість – у Санкт-Петербурзі. Людей також затримували у Москві, Нижньому Новгороді, Таганрозі, Твері, Ростові-на-Дону та Мурманську.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний, який відбував покарання в колонії, помер – йому начебто стало зле під час прогулянки. РосЗМІ пишуть, що у Навального обірвався тромб.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *